Stijn Jolie: ‘We hebben het niet laten zien’

De teleurstelling over de degradatie was groot bij Hurley. Sommige spelers zaten op de grond met de blik op oneindig. Anderen zochten troost bij familieleden, zo ook Stijn Jolie. “Ik weet niet wat ik moet zeggen hierover.”

Na zes seizoenen Hoofdklasse moet Hurley een stapje terug doen. In de derde en beslissende wedstrijd werd zondag na shoot-outs verloren van hdm, de ploeg die zes jaar geleden werd verslagen waardoor Hurley naar het hoogste niveau promoveerde.

Niet de goede kant op

“Je weet, zo’n derde wedstrijd kan alle kanten op”, begint Jolie zoekend naar woorden, “en ja, helaas deze keer niet de goede kant op. We hebben nu ook delen goed hockey gespeeld, maar delen ook echt niet.”

“We hebben de kansen gekregen, maar de kansen alleen niet afgemaakt. Zeker de laatste tien minuten, kwartier dan moet je gewoon een goal maken. Ook ik. Dat was het verschil met gisteren (zaterdag, red.). Toen maakten we de kansen wel af”, zegt Jolie.

Had hem graag willen maken

Met de stand 1-1 op het bord na doelpunten van Ruben Versteeg en Jolie, uit een corner, kreeg Hurley na het laatste fluitsignaal een strafcorner te nemen. Deze corner leidde tot vier korte hoekslagen op rij, maar geen enkele wist Jolie te benutten. “Ze lopen gewoon volle bak uit. Dat is knap”, zegt Jolie. “Het is jammer. Ik had hem graag willen maken.”

In de shoot-outserie keerde hdm-keeper Joey Fontaine de eerste drie pogingen van Hurley. Victor Plat verkleinde vervolgens de achterstand naar 2-1, maar een rake strafbal van Sander Groenheijde, nadat Hurley-keeper Daan Wisselink een overtreding had gemaakt op Martijn Dolman, dompelde Hurley in rouw.

Verdiend

“Het is klasse hoe hdm het hersteld heeft na gisteren, hoe zij hier keihard hebben gevochten op eigen veld en op het laatst die corners er allemaal uitlopen. Respect. Als je die wedstrijden verliest oftewel hdm wint, dan verdienen ze het denk ik ook”, zegt Jolie.

“Natuurlijk vind ik dat wij in de Hoofdklasse thuishoren”, gaat Jolie verder. “We hebben een goed team met talentvolle en oudere jongens. Alleen hebben we het niet laten zien. En dat doet pijn.”

Twee overwinningen

De degradatie is het gevolg van een seizoen waarin Hurley niet lekker draaide. De ploeg won slechts twee competitieduels, nadat in de eerste competitiehelft geen enkele wedstrijd was omgezet in drie punten.

“Je degradeert in deze play-outs, maar in het seizoen hebben we veel te weinig laten zien”, blikt Jolie terug. “Het laatste anderhalve seizoen hebben we maar drie wedstrijden gewonnen met gisteren erbij vier. Dan doe je het niet goed en is dat wat je dan krijgt.”

Rustig nadenken

Wat de degradatie betekent voor de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen zegt Jolie. “Ik moet er gewoon rustig over nadenken. Het is nu niet om te beslissen. Volgende week gaan we maar eens rustig bij elkaar zitten en kijken wat het wordt.”

Reageer

Contact Us