Stockmann: “De EHL-wedstrijden komen eigenlijk heel goed uit” - Hoofdklasse Hockey Nederland

Stockmann: “De EHL-wedstrijden komen eigenlijk heel goed uit”

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Bloemendaal kende met het gelijkspel tegen HGC (3-3) en de nederlaag tegen landskampioen Amsterdam (5-4) een moeizame competitiestart. Niet werd de ranglijst zoals gebruikelijk aangevoerd door de vice-landskampioen, maar door Laren en HGC.

Inmiddels, na vijf speelrondes, begint de ploeg van coach Dave Smolenaars dit weekend als koploper van de Hoofdklasse het eerste EHL-weekend van het nieuwe seizoen. En dat komt voor keeper Jaap Stockmann (foto midden) prima uit. “Onze mindere start in de competitie had te maken met een extreem korte voorbereiding,” verklaart Stockmann in Spits. “Door het EK met het Nederlands elftal waren we maar één week bij elkaar. We zitten nog midden in het proces en daarom komen de wedstrijden in de EHL eigenlijk heel goed uit.”

De EHL staat bekend als de kraamkamer van nieuwe regels en ook dit seizoen wordt er geëxperimenteerd. Zo mogen de spelers in tegenstelling tot de reguliere competitie de bal met hun stick boven hun schouders stoppen. “Eindelijk. Ik zit er eigenlijk al jaren op te wachten omdat het in het verleden vaak onduidelijk was of een speler de bal nou wel of niet boven zijn schouder stopte. En dan leverde het ook nog vaak geel op, een veel te zware straf. Bovendien zal het spel door deze wijziging nog sneller gaan omdat er minder door gefloten wordt.”

Een andere regelwijziging is dat er bij een gelijkspel vijf in plaats van drie shoot-outs zullen worden genomen. Ook die nieuwe regel ziet de sluitpost van Bloemendaal wel zitten. “Het is spectaculair voor het publiek”, zegt de doelman. “Bij één misser kwam je meteen al heel erg in de problemen. Vijf in plaats van drie pogingen vind ik veel eerlijker. En als keeper vind ik shoot-outs sowieso veel leuker dan strafballen. Het is minder een loterij en draait veel meer om kwaliteit in plaats van om geluk.”

Aankomende zaterdag beginnen de Noord-Hollanders het nieuwe seizoen van de Champions Trophy voor het hockey tegen het Oekraïense Olympia Kolos Sekvoia. Een dag later staat het duel met Dinamo Kazan uit Rusland op het programma. De eerste twee uit de poule plaatsen zich bij de beste 16.

Comments (1)

  1. Volgende keer nemen we kenrestaart van patisserie de Rouw uit Vught!Het was toch wat karig dit keer bij moedertje, whahahaha!Dikke kus! X

Reageer