Stockmann: "Ik wilde niet weer met shoot-outs verliezen" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Stockmann: “Ik wilde niet weer met shoot-outs verliezen”

Jaap-Stockmann2

De heren van Bloemendaal wonnen in een spannende halve finale van de EHL van Amsterdam. Na twee kwarten stond het 0-2 voor Amsterdam door twee goals van Mirco Pruyser

“In de eerste helft speelden we echt slecht. We waren echt aan het kutten. Gelukkig  hebben we ons hersteld in de tweede helft en speelden we wel goed,” aldus Bloemendaalse sluitpost Jaap Stockmann. In het derde en vierde kwart stonden de Mussen op en wisten een 0-2 achterstand om te zetten tot een 2-2 gelijkspel.

Er kwam een verlenging aan te pas waarin beide ploegen opzoek gingen naar de winnende goal. Amsterdam werd naar achter gedrukt en werd niet echt meer gevaarlijk. De heren van coach Russel Garcia zetten druk op de Amsterdamse defensie met enkele gevaarlijke momenten. De verlenging leverde geen doelpunten meer op, waarna er shoot outs aan te pas moesten komen.

In de shoot-outs toonde Jaap Stockmann zijn klasse door vier van de vijf shoot-outs te stoppen. Stockmann: “Ik wilde niet weer op shoot-outs verliezen. En ik was erop gebrand om alle ballen te stoppen.”

In deze spannende shoot-out reeks was Bloemendaal de sterkste ploeg en plaatst zich hiermee voor de finale van de EHL.

Morgenmiddag in de finale neemt Bloemendaal het op om 15.15 uur tegen het Belgische KHC Dragons.

Reageer