Strafcorner specialist Yibbi Jansen scoort voor eigen publiek - Hoofdklasse Hockey Nederland

Strafcorner specialist Yibbi Jansen scoort voor eigen publiek

 

Een van de doelpuntenmakers gister middag was strafcorner specialist Yibbi Jansen. De jonge speelster van Oranje-Rood maakte via een mooie sleep de 5-1. De speelster die in de schaduw staat van de andere strafcorner specialiste Caia van Maasakker, kon bij haar tweede even uit die positie stappen. Voor de vijfde keer kon zij met haar teamgenoten juichen voor een doelpunt. 

Beide corners werden links laag gepusht. Waar de eerste corner nog mooi werd gepareerd door de keepster van Amerika, was de tweede corner toch raak. De bal gaat hard op de plank. ‘Geweldig om voor zoveel publiek te mogen spelen. Echt een gave wedstrijd en bovendien mijn eerste interland in Nederland, waarin ik gelijk scoorde’, vertelt Yibbi Jansen.

In een vol stadion zorgde de 19 jarige Jansen ervoor dat het publiek voor de vijfde keer kon juichen. Ook vader Ronald Jansen was één van de aanwezigen die aan het kijken was. De keuze wie de strafcorner moet nemen, wordt voor bondscoach Alyson Annan steeds lastiger. Beide specialisten scoren gemakkelijk in de Nederlandse competitie. ‘In overleg met Alyson Annan (bondscoach), maar ook Caia van Maasakker, kijken we wie de corner mag slepen. Ditmaal kreeg ik de kans. Het is erg leuk dat dit dan ook een doelpunt wordt’, aldus Jansen.

Door: Hans Hofstra

Reageer