Strijd om ABN AMRO Cup start op 16 augustus

Voor de elfde keer is de ABN AMRO Cup hét prestatietoernooi waarmee de teams uit de Hoofdklasse zich voorbereiden op het nieuwe seizoen. De voorronden worden gespeeld op donderdag 16 augustus verspreid door het land, het finaleweekend is op 18 en 19 augustus op Rotterdam.

De ABN AMRO Cup is inmiddels niet meer weg te denken uit de voorbereidingen van de teams uit de Hoofdklasse. De ABN AMRO Cup is de traditionele aftrap van het hoofdklasseseizoen.

Ook Klein Zwitserland

Aan de elfde editie van de ABN AMRO Cup doen wederom alle twaalf mannenteams uit de Hoofdklasse mee. Onder de twaalf deelnemende teams bevindt zich ook Klein Zwitserland, de promovendus van het afgelopen seizoen. De Haagse club heeft een indrukwekkende prestatie geleverd door in twee jaar tijd te promoveren van de Eerste Klasse naar de Hoofdklasse.

Op 16 augustus wordt de eerste ronde van de ABN AMRO Cup gespeeld. Voor Kampong, Almere en SCHC zijn de eerste wedstrijden op AMHC. Geen onbekend terrein voor Kampong-speler Bjorn Kellerman. Deze spits speelde na de jeugdopleiding van Zeewolde een aantal jaar in Heren 1 van Amersfoort. Vervolgens heeft hij ook nog even de kleuren van SCHC en Rotterdam verdedigd. Tegenwoordig speelt de spits voor regerend landskampioen Kampong.

MOP

Ook op MOP in Vught wordt een eerste ronde van de ABN AMRO Cup gespeeld. Oranje-Rood, Den Bosch en Tilburg komen hier in actie. Een mooi moment voor Jelle Galema, die deze zomer zijn club Oranje-Rood verruilde voor het geel-zwart van Den Bosch. Hij treft op de velden in Vught direct zijn oud-teamgenoten.

De vaandelteams van Amsterdam, Bloemendaal en Pinoké spelen de eerste ronde van de ABN AMRO Cup op de velden van Alliance in Heemstede. Allemaal clubs die gedurende de hele jeugdopleiding rivalen zijn van elkaar en het is nu aan de drie teams om deze strijd in Heemstede aan te gaan.

Titelverdediger Rotterdam

Rotterdam speelt de wedstrijden van de eerste ronde van de ABN AMRO Cup praktisch om de hoek, op de velden van buurman Victoria, tegen HGC en promovendus Klein Zwitserland. Tristan Algera verruilde deze zomer HGC voor Rotterdam en Seve van Ass maakte andersom de overstap. De mannen staan 16 augustus tegenover elkaar met hun nieuwe club op de velden van Victoria.

Het finale weekend vindt wederom plaats op de velden van Rotterdam. Titelverdediger in de ABN AMRO Cup is Rotterdam. Voor de club was het in 2017 de vijfde overwinning van het toernooi, daarmee zijn de Rotterdammers recordhouder.

Tijdstip Locatie Wedstrijd
19.30 uur Amersfoort Kampong – SCHC
19.30 uur Alliance Amsterdam – Bloemendaal
19.30 uur MOP Oranje-Rood – Den Bosch
19.30 uur Victoria Rotterdam – HGC
20.25 uur Amersfoort Kampong – Almere
20.25 uur Alliance Amsterdam – Pinoké
20.25 uur MOP Oranje-Rood – Tilburg
20.25 uur Victoria Rotterdam – Klein Zwitserland
21.20 uur Amersfoort Almere – SCHC
21.20 uur Alliance Pinoké – Bloemendaal
21.20 uur MOP Tilburg – Den Bosch
21.20 uur Victoria Klein Zwitserland – HGC

Reageer

Contact Us