Swann: "Een geweldige prijs" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Swann: “Een geweldige prijs”

Weusthof Swann MdW

Matthew Swann van Bloemendaal had een goede dag afgelopen zondag in de finale van de EHL. De verdediging stond als een huis en wist de doorgang richting het doel van Jaap Stockmann te voorkomen. Mede door een geweldig spelende Swann kregen de Dragons uit België weinig kansen.

Bloemendaal won de finale tegen de heren uit Brasschaat uiteindelijk met 2-0 en verzekerde zich daarmee op de beker. “We hebben de wedstrijd gedomineerd. Er waren een aantal kansjes voor de Dragons, maar deze wisten we goed af te stoppen. Met onze verdedigende groep hebben we het vandaag fantastisch gedaan en de Dragons uit onze cirkel gehouden. We wisten dat als we de nul zouden houden we zouden winnen,” vertelt Swann.

“Ook de voorhoede heeft fantastisch gespeeld vandaag. Ze bleven doorgaan met hard werken en vele meters voor het team maken totdat we de tweede goal scoorden.”

Swann kan na dit weekend weer een prijs aan zijn prijzenkast toevoegen. De EHL. “Het is een droom die uitkomt om de EHL te winnen, maar er zijn nog een aantal dingen op mijn bucketlist die ik wil voltooien, waaronder het Nederlands kampioenschap. Dat gaat dit jaar niet lukken, maar hopelijk na het wereld kampioenschap in 2014, wanneer ik weer terug wil komen.”

Voor Swann eindigt hiermee een avontuur in Nederland voor nu. “Ik vind de club fantastisch en ook ons team is hartstikke leuk. Hockeyend zijn we allemaal goed, maar ook dingen buiten het hockey zijn belangrijk en dat doen wij ook. Ik ga ze missen en heb een mooie tijd gehad,” blik Swann terug.

Reageer