Talenten stromen door naar selectie Den Bosch | Hoofdklasse Hockey Nederland

Talenten stromen door naar selectie Den Bosch

Noor Omrani en Julia van den Heuvel maken volgend seizoen onderdeel uit van de selectie van Den Bosch. Het tweetal stroomt door uit de A1 van de club. Zes speelsters hebben het contract bij de regerend landskampioen verlengd.

De 17-jarige Omrani en Van den Heuvel, 18 jaar, doorliepen beiden de complete jeugdopleiding van Den Bosch en speelden met de eerstelijnsteams regelmatig om de prijzen. De spits en aanvallende middenvelder werden onlangs met Meisjes A1 tweede van Nederland, nadat ze in de zaalcompetitie de titel pakten.

Contracten verlengd

Den Bosch kan komende seizoen ook weer een beroep doen op internationals Ireen van den Assem en Lieke Hulsen. Ook Sian Keil, Rosa Fernig, Pleun van der Plas en Imme van der Hoek verlengden hun contract bij de Europees kampioen.

“We zijn heel trots op de verlenging van de zes contracten en dat we wederom talenten door laten stromen”, vertelt bestuurslid Tophockey Vera Vorstenbosch. “Het inpassen van talenten is iets wat we bij Den Bosch belangrijk vinden. Ik ben daarom blij dat het team voor volgend seizoen weer bestaat uit een mooie mix van ervaren Bossche spelers en jonge talenten uit de eigen jeugd.”

Op zoek naar tweede keeper

Met de verlenging van de contracten en de komst van Omrani en Van den Heuvel is de selectie van coach Raoul Ehren bijna rond. De ploeg is alleen nog op zoek naar een reservekeeper. Rachelle Groot gaf na de gewonnen Europacup in Londen aan te stoppen met tophockey.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Reageer