Technische staf en viertal speelsters langer bij Den Bosch | Hoofdklasse Hockey Nederland

Technische staf en viertal speelsters langer bij Den Bosch

Trainer-coach Raoul Ehren en assistent trainer-coach Bas van Zundert hebben hun contract bij Den Bosch met twee seizoenen verlengd. Naast de technische staf komen de internationals, Marloes Keetels, Margot van Geffen en Ireen van den Assem de komende seizoen(en) uit voor Dames 1 en maakt ook spits Marlies Verbruggen in elk geval nog een seizoen deel uit van de selectie.

“We zijn zeer tevreden met de manier waarop Raoul en Bas samen Dames 1 al jaren naar het hoogste niveau leiden. Raoul en Bas zijn zeer complementair aan elkaar, wat de spelersgroep als waardevol en prettig ervaart. De oudere ervaren speelsters worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te blijven halen en jonge talenten krijgen de kans om zich optimaal te ontwikkelen, compleet in lijn met de visie van Den Bosch. Ook de spelersgroep heeft aangegeven graag met Raoul en Bas verder te gaan. Dus we zijn blij dat we zowel met Raoul als Bas hun contracten met twee seizoenen hebben kunnen verlengen”, zegt voorzitter Mieke van den Akker-Lathouwers.

Internationals

Over het aanblijven van Keetels, Van Geffen en Van den Assem zegt Van den Akker-Lathouwers. “We zijn dankbaar en trots dat dit geweldige trio internationals wederom Dames 1 van Den Bosch verkiest als de ultieme plek om zich de komende seizoenen naar een nog hoger niveau te ontwikkelen. Met kersverse aanvoerster van het Nederlands dames hockey elftal Marloes Keetels hebben we het contract opengebroken en verlengd tot en met 2019. Olympisch en wereldkampioen Margot van Geffen verlengt haar contract met drie seizoenen en heeft tot en met 2020 bijgetekend. Ireen tekent bij voor een seizoen. Wij zijn heel trots op Ireen en de manier waarop zij zich teruggevochten heeft in Oranje.”

Naast dit drietal verlengt ook Verbruggen haar verblijf bij de landskampioen. “In een team met veel jonge talenten is de ervaring van een speelster als Marlies Verbruggen zeer gewenst. Marlies heeft voor een seizoen getekend.”

Selectie zo goed al rond

“De selectie van dames 1 is hiermee voor seizoen 2017-2018 zo goed als rond, aangezien er ook weer genoeg talent rondloopt in meisjes A1 wat de kans gaat krijgen aan te sluiten”, zegt Van den Akker-Lathouwers. “We zijn als bestuur blij dat de speelsters aangeven trots te zijn voor onze club uit te komen en bij te willen dragen aan de inmiddels bijna twintig jaar durende hegemonie van dames 1. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we deze leidende rol de komende jaren zullen blijven spelen in de Hoofdklasse.”

Reageer