Terrance Pieters: ‘Een beetje teleurgesteld in ons eigen proces’ - Hoofdklasse Hockey Nederland

Terrance Pieters: ‘Een beetje teleurgesteld in ons eigen proces’

Nee. Harde woorden vielen er niet tijdens de lange nabespreking van Almere op het veld van het Wagener Stadion. De ploeg verloor zondag met 4-1 van Amsterdam. Na het kringgesprek converseerde Terrance Pieters verder met een aantal teamgenoten en coach Pasha Gademan.

“Het was meer elkaars gevoel delen. Conclusies trekken, maar nog niet te veel evalueren”, zegt Pieters over het overleg. “Als je verliest, is het gevoel gewoon zuur en dan kunnen we beter dinsdag bij elkaar komen en bespreken wat beter moet voor de aankomende weken. Maar boos worden, absoluut niet.”

Overwicht Amsterdam

Dat de spelers na het duel de koppen bij elkaar staken, was eigenlijk niet meer dan logisch. Voor rust en met name het eerste kwart had Almere weinig in de melk te brokkelen tegen Amsterdam, dat in een hoog tempo speelde en de tegenstander vastzette op eigen helft.

“Als je resultaat wilt halen, dan moet je wel je beste kant laten zien”, gaat Pieters verder. “Dat hebben we vandaag (zondag, red.) niet, in langere periodes, genoeg gedaan. We zijn een beetje teleurgesteld in ons eigen proces vandaag en dat is zonde. In bepaalde fases zijn wij door onze ondergrens gegaan. Amsterdam heeft op papier gewoon meer kwaliteit en als je dan door je ondergrens zakt, dan gaan ze er gewoon overheen.”

Openingstreffer Amsterdam

Ondanks het overwicht van Amsterdam hield Almere de schade voor rust beperkt. De pauze werd bereikt met een 1-0 achterstand. Na een klein kwartier waren de Amsterdammers al op voorsprong gekomen. Mirco Pruyser reageerde attent op een rebound nadat doelman Youri Beck de inzet van Rik van Kan had gered.

“Naarmate de wedstrijd vorderde, kregen we iets meer grip op de wedstrijd. Of nou ja, grip, we konden iets meer weerstand bieden en konden zelf ook beter hockeyen. Maar zeker in het eerste en tweede kwart werden we toch wel een beetje weggetikt, omdat we verdedigend te weinig energie leverden: in de druk en in de duels.”

Scoreverloop

Teun Rohof verdubbelde na rust uit een strafcornervariant de Amsterdamse voorsprong, die door Justin Reid-Ross twee minuten later, eveneens uit een corner, werd uitgebreid. Pieters leek nog iets van spanning terug te brengen in het duel met een rake strafcorner, maar drie minuten later bepaalde Reid-Ross vanaf de kop van de cirkel de eindstand op 4-1.

“Zelfs aan het einde derde kwart met 3-0 achter zeiden we: ‘Accepteer de uitdaging maar’. Laten we kijken of we hier nog voor iets kunnen spelen, iets kunnen verrassen. Het geloof was niet weg, maar je komt er ook heel moeilijk doorheen. Uiteindelijk hebben we nog twee, drie kansjes gehad.”

Stijgende lijn

“Vorig jaar gingen we hier er met 7-1 af. Echt vrij kansloos”, herinnert Pieters zich. “Nu denk ik dat we iets meer weerstand bieden. We zijn nog steeds kritisch op onszelf, maar voor ons is dit al een verbetering. Ik vind het geen incident meer dat Amsterdam het vandaag moeilijk heeft gehad met ons. Ik denk dat daar de stijgende lijn in zit en ik voel dat we verbeteren. Dat levert helaas nog geen punten op, maar het is wel belangrijk voor de toekomst.”

Reageer