Tess van Ramshorst: ‘Ik vind dat ik constanter mag worden’

De tweede seizoenshelft verloopt nog niet zoals gehoopt voor Hurley. Het 2-0 verlies tegen SCHC betekende alweer de derde nederlaag in vier wedstrijden voor de ploeg uit het Amsterdamse Bos.

SCHC maakte het verschil in de eerste helft. In een periode van vier minuten sloeg de Bilthovense formatie twee keer toe. “We waren niet scherp genoeg. Het is een kwaaltje dat we slap beginnen, terwijl we met goede energie de wedstrijd in gaan”, zegt Tess van Ramshorst van Hurley.

Houvast en vertrouwen

Over de tweede helft was Ramshorst meer te spreken. “We hebben degelijk spel laten zien. Goed aangedrongen, veel strafcorners gekregen, maar moeite met scoren. Maar het spel wordt steeds beter en dat zorgt voor houvast en vertrouwen.”

Met nog zeven wedstrijden op het programma staat Hurley op een achtste plaats met zes punten achterstand op positie vier, een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs. “Ik heb nog niet het idee dat de strijd is gestreden. Het zit heel dichtbij elkaar, maar we zijn met onszelf bezig.”

Elke week beter worden

Hurley zit in een proces waarin de speelsters elke week beter willen worden. Ook Van Ramshorst legt haar spel onder de loep.

“Ik vind mezelf nog te wisselend. Als spits is dat ook wedstrijd afhankelijk, of je aanvallend of verdedigend speelt. Maar ik moet meer rendement halen. Daar zijn alle spitsen mee bezig. Ik vind dat ik constanter mag worden. De ene keer kan ik van waarde zijn maar ik kan ook onzichtbaar zijn, dat moet beter. De komende tijd hoop ik het team vertrouwen te kunnen geven in mijn en ons rendement.”

Vertrouwen

Komende zondag gaat Hurley op bezoek bij de buren van Amsterdam. “Dat wordt pittig, maar de tweede helft tegen SCHC heeft ons vertrouwen gegeven.”

Reageer

Contact Us