Teun de Nooijer nieuwe coach dames Bloemendaal | Hoofdklasse Hockey Nederland

Teun de Nooijer nieuwe coach dames Bloemendaal

Teun de Nooijer wordt komend seizoen de nieuwe trainer/coach van Dames 1 van Bloemendaal. Hij wordt daarbij geassisteerd door André Morees en Thomas Tichelman.

De Nooijer was afgelopen seizoen al assistent naast Jorge Nolte, die na vijf succesvolle jaren bij de dames op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Nolte blijft overigens wel verbonden aan Bloemendaal als technisch manager van de jeugd.

Uitgroeien naar stabiele hoofdklasser

‘Bloemendaal heeft met Dames 1 de ambitie om uit te groeien naar een stabiele hoofdklasser. De huidige groep is toe aan die stap. Maar ook willen we de talenten die de komende jaren door zullen groeien naar de senioren, de mogelijkheid geven om op Bloemendaal op het hoogste niveau te spelen. We hebben er alle vertrouwen in dat dit begeleidingsteam een extra stap kan zetten in dat proces’, zegt Bartel Huibregtsen, lid van de commissie tophockey:

De Nooijer en zijn staf hebben de opdracht meegekregen de aanstormende jeugdtalenten goed te volgen en als de mogelijkheden zich voordoen ervaring op te laten doen.

Play-outs

De dames van Bloemendaal spelen komende zondag op de laatste speeldag van de competitie tegen Amsterdam. Daarna kan de ploeg zich klaarmaken voor de play-outs om het verblijf in de Hoofdklasse met nog een seizoen te verlengen.

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (12)

 1. Fantastisch voor Teun en Bloemendaal! Nu moet Bloemendaal nog een keepster van een beetje dergelijk niveau krijgen, want daar verliezen ze echt bakken met punten op.

 2. Hoe kun je die verliezen nu ophangen aan een keepster. Verliezen doe je met elkaar en Bloemendaal heeft (te) veel gewisseld van keepster. Vooral na de wissel voor de winterstop naar de tweede keepster hebben ze met grote uitslagen verloren. Nadat sinds de winterstop de eerste keepster er weer staat gaat het beter met het team. En punten verliezen tegen het linkerrijtje is voor Bloemendaal geen schande. De punten tegen het rechterrijtje hebben ze juist gepakt (Push/Pinoké/HDM/MOP). Bloemendaal verliest juist punten door een hele slechte aanval. Want als je niet scoort kun je niet winnen!

 3. Ik snap die opmerking ook niet. Moet Bloemendaal dan punten pakken van Den Bosch/Amsterdam/SCHC/Laren enz? Droom lekker verder. Dat kan nu eenmaal niet in deze competitie. Dat doet Pinoké ook niet. Daar is de selectie van Bloemendaal echt niet goed genoeg voor. Verbeteren blijft ook voor volgend seizoen moeilijk. Een 9e plaats zou dan al heel erg mooi zijn. Het Amsterdamse Bos is voor een hoop studentes toch wat dichterbij.

 4. @Huh & Eens

  Begrijp me niet verkeerd; ik zeg toch ook niet dat Bloemendaal dan opeens titelkandidaat is. Het valt mij gewoon op dat er ontzettend veel goals vallen, die naar mijn mening, toch redelijk makkelijk voorkomen hadden kunnen worden.
  Misschien is een jonge ambitieuze OVK keeper dan wel een idee, als investering naar de toekomst

 5. @Keepster
  Kom je wel eens kijken?? Tegendoelpunten zijn niet alleen een keepster aan te wrijven, daar is de verdediging ook part aan. Ik kom regelmatig kijken en naar mijn mening heeft zij juist punten gepakt (Pinoké thuis/HDM uit). Dat het team in elkaar stort als de tegenstander veel sterker is een keepster niet te verwijten. Eens met @eens, om punten te pakken moet je scoren en dat doen ze niet met slechts 7 doelpunten sinds de winsterstop.

 6. Jongens,
  Laten we het over Teun hebben, dat is een veel belangrijker issue.

 7. Leuke keuze !! ben heel benieuwd wat het gaat worden !! laten we ook hopen dat ze er gewoon inlijven !

  (ik wil niet zeuren maar het is te hopen dat niet echt alle centjes naar de mannen gaan )

 8. Het is inderdaad te hopen dat de naam van De Nooijer (en ook Tichelman) wat goede aanvallers naar Bloemendaal lokt. Wat er nu staat is nog geen overgangsklasseniveau.

 9. @Johan, ik denk dat een elftal bij een goede keeper begint?!

  Er staat nu een keeper die geen bal tegen houdt, kom op zeg. Ze moeten of de keeper van de B1 doorschuiven die talentvol is of een nieuwe goede (Fitte) halen.
  Ik hoop ook voor Bloemendaal dat er centjes naar Dames 1 gaat en niet alles naar heren 1 waar ik wel bang voor ben.

 10. Dat wordt natuurlijk een drama; Teun was als speler goed, als teamspeler dramatisch, als leider volslagen onzichtbaar en nu als coach wordt dat natuurlijk ook niets.

  Klasse verloochent zich namelijk niet…:)

  Die paar jaar op die Johan Cruyff Pabo, RIP JOHAN, zullen onze Teun niet heel veel verder hebben gebracht, vrees ik. Dat schrijf ik overigens ook voor een deel toe aan die ‘verkapte ROC opleiding’…:)

 11. Eric – wacht het nou maar eens rustig af. Teun is een introverte leider, misschien niet het schreeuwtype wat je gewent bent, maar wel iemand die meer verstand heeft van hockey en van mensen dan je zult verwachten.

  Voelt het trouwens goed om anderen te bashen vanwege opleidingsniveau? Het verbaast mij niets als je een mislukte corpsbal bent die een zielige kantoor baant heeft. Wat mij betreft liever 10 immigranten dan een omhoog gevallen bal zoals jij!

 12. Graz, makker, ik woon in het buitenland. Geef je adres even door dan stuur ik 10 van die gasten naar je toe. Koop vast wat hockeysticks, vinden ze leuk !

Reageer