Teun de Nooijer: ‘Op een of andere manier is het ons gelukt’

Met een glimlach op het gezicht van blijdschap en opluchting omhelsde coach Teun de Nooijer zijn speelsters. Bloemendaal had het opnieuw geflikt. Voor het derde jaar op rij stelde de ploeg handhaving in de Hoofdklasse veilig via de play-outs. HGC werd zondag op eigen veld in het derde en beslissende duel met 3-2 verslagen.

“HGC heeft het ons ongelooflijk lastig gemaakt”, zegt De Nooijer. “Ik denk dat HGC ongelooflijk dichtbij was, maar op een of andere manier is het ons gelukt.”

Niet op een mooie manier

“Het was een hele spannende wedstrijd Geen goede wedstrijd, zeker niet van ons”, gaat De Nooijer verder. “Het was zeker niet op een mooie manier. Maar ja, weet je, soms gaat het zo. We zijn natuurlijk hartstikke blij met het resultaat en met de handhaving. We hadden graag een betere wedstrijd gespeeld, maar ja, dat is ons vandaag (zondag, red.) niet gelukt.”

“Natuurlijk, het heeft absoluut met spanning te maken”, zegt De Nooijer. “Kijk, dit soort wedstrijden, ook finales, zijn meestal nooit de mooiste wedstrijden. Meestal haal je dan niet het niveau dat je zou kunnen halen. Dat is jammer.”

In evenwicht

Het was een wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. “Ik denk dat HGC een heel goed niveau heeft gehaald. Wij hadden hem niet echt, niet zoals wij hem gisteren (zaterdag, red.) hadden. De controle over de wedstrijd was er niet echt. Weinig kansen. We krijgen uiteindelijk een corner en die maken we.”

De ploegen moesten zondag in Wassenaar op herhaling nadat Bloemendaal een dag eerder het tweede duel in de play-outs met 2-0 had gewonnen van HGC. In de beslissende derde wedstrijd kwam Bloemendaal na tien minuten op voorsprong door een doelpunt van Joëlle Ketting. Ze gaf de bal bij een scrimmage voor het doel het beslissende tikje.

Gelijke stand bij rust

HGC boog vervolgens de achterstand om in een voorsprong. Met een harde knal maakte Anna van den Putten een minuut na de openingstreffer gelijk, waarna Damy Sistermans de Wassenaarse formatie met een rake strafcorner op voorsprong zette. Maar nog voor rust maakte Helen Richardson-Walsh gelijk.

De winnende treffer werd vier minuten voor tijd gemaakt door Melle Spruijt. Haar corner werd onderweg nog aangeraakt waardoor HGC-keepster Anke van Goudoever niet meer bij de bal kon.

Cornerverdediging

“Je bent op een gegeven moment wel bezig met, het zou zomaar kunnen dat het shoot-outs worden of het zou zomaar kunnen dat één van die corners erin gaat”, zegt De Nooijer. “Onze cornerverdediging stond goed. Dat is natuurlijk ook een kwaliteit en dat heeft ons vandaag in de race gehouden.”

Comments (2)

  1. Spannend was het zeker, maar wat een draak van een wedstrijd. Aantal speelsters van beide kanten echt apathisch. 2 hele matige ploegen en ik ben van mening dat beiden niet in de hoofdklasse thuis horen

  2. Helemaal eens. HGC had, zeker op basis van de tweede helft, moeten winnen. Was gewoon beter. Met de hoofdklasse ervaring en twee olympisch kampioenen in de selectie mocht je en hadden ze bij Bloemendaal ook meer van dit seizoen verwacht.
    En die opmerking van Teun als titel van dit verhaal getuigd ook niet van veel overtuiging in je eigen kunnen. Teun, een aardige man, maar als coach een vervolg op voetbalcoaches als Van Basten, Blind etc. Een wereldspeler is nog geen goede coach.

Reageer

Contact Us