Teun Rohof: ‘Goede stap vooruit’

Met ruime cijfers klopte Amsterdam zondag HGC (4-0). Dat is de afgelopen seizoenen wel eens anders geweest, weet ook Teun Rohof. “HGC is een gevaarlijke ploeg, daar hebben we al jaren last mee thuis”. Vorig jaar wonnen de Amsterdammers ternauwernood met 5-4 en het seizoen daarvoor was HGC in het Wagener Stadion met liefst 6-1 te sterk.

“We hadden afgesproken scherp te beginnen”, zegt Rohof. “Dat lukte. We maakten best wel een vroege goal en zo konden we door.”

Scoreverloop

Justin Reid-Ross opende de score na tien minuten met een rake strafcorner. Nadat beide ploegen uit een corner de paal hadden geraakt verdubbelde Casper Horn de score. Hij smashte een strafcornerrebound tegen de touwen. Daarna kwam HGC weinig meer in het spel voor en zag foutjes worden afgestraft. Mirco Pruyser scoorde uit de draai en Reid-Ross bepaalde uit een corner de eindstand op 4-0.

“De eerste helft hebben we het goed dichtgehouden achterin”, zegt Rohof. “We kregen een paar corners tegen, maar die hebben we gepakt. Op het einde zie je dat we achterin heel sober bleven spelen, waardoor we onder hun press uitkwamen. En dan maken we voorin gelukkig de goals.”

Knieblessure

Rohof was niet alleen blij met de drie punten, maar ook met zijn terugkeer in het Wagener Stadion. Vorige week maakte hij zijn rentree in het vaandelteam van Amsterdam, maar zondag stond hij weer voor het eerst op het eigen veld. Een knieblessure had hem 15 weken aan de kant gehouden.

“Ze hebben twee stukjes kraakbeen verwijderd”, zegt Rohof. “Dat was nodig, want die zaten in de weg. Daardoor zat mijn knie de hele tijd op slot, als ik op de bank zat of met mijn been gestrekt. Dat was heel onprettig en het werd de hele tijd dik. Nu is dat heel goed verholpen. Het gaat onwijs goed met mijn knie, maar ik heb donderdag volgens mij mijn vinger gebroken op de training toen ik een schot van Billy (Bakker, red.) probeerde te blokken. Ik kan er wel mee spelen.”

Amsterdam op plek twee

Met de overwinning op HGC blijft Amsterdam in het spoor van Kampong. Na zes competitieduels hebben de Amsterdammers 15 punten verzameld. Het verschil met de koploper is slechts een punt. Volgende week treffen beide ploegen elkaar in Utrecht.

“Het zijn prima cijfers, maar we blijven wel scherp. We blijven kijken naar het proces. We moeten blijven groeien. Vorige week was bijvoorbeeld niet zo goed. Vandaag (zondag, red.) is een goede stap vooruit en een mooie basis om door te bouwen richting volgende week.”

Bekijk de foto’s van het duel tussen Amsterdam en HGC

Reageer

Contact Us