Teun Rohof: 'Met deze groep onwijs mooi om samen te zijn' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Teun Rohof: ‘Met deze groep onwijs mooi om samen te zijn’

Een masterclass? Nee, dat etiket wilde Teun Rohof niet plakken op het spel van Amsterdam in de finale om de zaaltitel tegen Rotterdam. De Amsterdammers wonnen zaterdag hun derde landstitel op rij door met 7-1 te winnen.

“Ik denk dat de uitslag misschien wat geflatteerd is”, begint Rohof. “Na rust hadden we het echt moeilijk. Op 3-1 hebben zij een grote kans gehad. Ik denk dat we het aan Laurens Goedegebuure en Nicki Leijs te danken hebben dat we daar overheen kwamen. Toen maakten we de bevrijdende 4-1 en meteen 5-1. We konden door en moesten zij komen.”

Snelle voorsprong

Amsterdam kwam in de eindstrijd in het Topsportcentrum Rotterdam goed uit de startblokken en snel op voorsprong, zoals de ploeg ook tijdens de reguliere competitie veelvuldig had gedaan. “Dat is inderdaad de kwaliteit van onze spitsen en toch het jarenlange samenspelen. Weten waar je moet lopen en hoe je kan scoren.”

“Dat pakt iedereen op”, gaat Rohof verder. “Het is ook leuk om nieuwe jongens erbij te betrekken. Johannes Mooij maakt de 1-0 en die doet pas twee jaar mee. En hij maakt de 1-0 omdat ie op precies de goede plek staat.”

Dertig duels ongeslagen

Er viel weinig af te dingen op de landstitel van Amsterdam. De ploeg won alle tien competitieduels en versloeg in de halve finales hdm (7-5), waarna dus in de eindstrijd Rotterdam opzij werd gezet. “We hebben nu dertig wedstrijden op rij gewonnen inclusief Europacup”, rekent Rohof voor. “Tien van vorig jaar, tien dit jaar tussendoor vijf Europacupduels en de play-offs twee keer plus nog een wedstrijd. Dat is lekker.”

De zaaltitel had ook nog een speciaal tintje voor Rohof. Het was alweer zijn tiende kampioenschap. “Het is onwijs leuk en het wordt steeds grootser aangepakt. Ik weet nog wel de eerste keer dat ik landskampioen werd dat we eigenlijk al de balken moesten opruimen terwijl we strafballen aan het nemen waren.”

Europacup

Het zaalseizoen zit er nog niet op voor Amsterdam. Vanaf vrijdag speelt de ploeg in Wenen om de Europacup. “Dat is alleen maar lachen, supermooi. Vijf wedstrijden in 48 uur, daar doen we het voor. Het is wel zwaar, maar heel leuk. Met deze groep is het onwijs mooi om samen te zijn. En dat geeft zo’n boost naar het veld.”

Amsterdam is in Wenen geen topfavoriet voor het winnen van een Europese hoofdprijs. “In Duitsland en Oostenrijk spelen ze gewoon vier maanden per jaar zaalhockey”, legt Rohof uit, “dus die liggen wat dat betreft voor op ons.”

Kansen

Toch acht Rohof Amsterdam niet geheel kansloos. “Wij zien ook dat wij gedurende het seizoen beter worden, omdat we meer met elkaar spelen, meer trainen. We hebben een eigen hal. Dat scheelt. Als wij een goede dag hebben en zij een mindere, zo hebben we ook het WK gewonnen, dan hebben we best kansen.”

Bekijk hier de foto’s van de finale tussen Amsterdam en Rotterdam

Reageer