Thierry Brinkman: 'Er is geen crisis, we gaan met dezelfde begeleiding door' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Thierry Brinkman: ‘Er is geen crisis, we gaan met dezelfde begeleiding door’

 

In de troostfinale nam het Nederlandse team het gisteravond op tegen Duitsland. Net zoals in de poulewedstrijd won Nederland van de Duitsers en legde daarmee beslag op de bronzen medaille. De handige Thierry Brinkman kon gisteren niet scoren, maar speelde een sterk toernooi in Antwerpen. De aanvaller van Oranje en Bloemendaal legt uit hoe de afgelopen dagen zijn verlopen.

‘We hebben een sterk toernooi gespeeld. Het was voor ons een dreun dat we verloren van Spanje. We moesten ons bij elkaar zien te rapen en onszelf weer gaan richten op deze wedstrijd. Ik denk dat we gisteren een sterke wedstrijd hebben gespeeld. Het was een overwinning op onszelf’, aldus Brinkman. Het Nederlands elftal won met 0 – 4 en Sam van der Ven blonk uit door zijn goal leeg te houden. ‘Sam keepte vandaag erg goed en hield ons in de wedstrijd. De 0 – 4 was misschien iets wat geflatteerd, maar toch hebben we vandaag laten zien wat we kunnen. Dat wij verloren van Spanje was een incident, ik heb veel vertrouwen in dit team’, vertelt Brinkman.

Thierry Brinkman in actie tijdens de halve finale tegen Duitsland. Foto: Roel Ubels
Thierry Brinkman in actie tijdens de halve finale tegen Duitsland. Foto: Roel Ubels

Max Caldas onder vuur

Het Nederlands elftal kon weer niet excelleren op een groot toernooi. Onder de begeleiding van Caldas won het Nederlands elftal alleen in 2015 en 2017 de Europese titel. Bij andere grote toernooien was het Nederlandse team niet opgewassen tegen grootmachten zoals Australië, België en Duitsland. NOS Studio Sport liet in een van de laatste reportages zelfs weten dat er crisis zou zijn in het Nederlandse kamp. De ploeg zou vrijdag niet met de technische staf hebben getraind. Het vertrouwen tussen de spelers en de begeleiding zou gespannen zijn. ‘Wat er de afgelopen dagen is geschreven dat klopt wel. Ik denk alleen niet dat we in een crisis zitten. In principe gaan wij gewoon door met dezelfde staff. De maandag na de eerste competitiewedstrijd komen we met Oranje weer bij elkaar. Ik heb er vertrouwen in dat we in het najaar de klus gaan klaren en dat we met het Nederlandse team de Olympische Spelen gaan halen’, legt Brinkman uit.

Voorbereidingen Bloemendaal

Komende weken gaat Brinkman zich weer voorbereiden op de Nederlandse competitie. HC Bloemendaal is al bezig met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen, en op 15 september nemen zij het op tegen Hurley. ‘Ik vind het fijn dat we nu weer terug gaan naar de club. Het is goed om nu weer bij Bloemendaal te gaan bouwen aan een mooi seizoen. Alle internationals keren deze week weer terug. Dit jaar gaan we met Oranje en Bloemendaal er weer een mooi seizoen van maken’.

Door: Hans Hofstra

 

Comments (1)

  1. Zo is dat. Succes verder heren!

Reageer