Thierry Brinkman vervolgt hockeycarrière bij HC Bloemendaal

Thierry Brinkman speelt met ingang van volgend seizoen op ’t Kopje bij Bloemendaal. De talentvolle aanvaller heeft een contract van drie jaar getekend bij de Mussen. 

Brinkman-heren-bloemendaal-floris-jan-bovenlander

HC Bloemendaal is blij met de komst van Brinkman. Voorzitter Hendrik Goeman Borgesius: ‘We vinden het geweldig dat Thierry voor Bloemendaal heeft gekozen. Hij past helemaal bij Bloemendaal waar we graag met jonge talentvolle hockeyers spelen. Samen met de ervaring van onze internationals is dat een ideale combinatie.’ Bestuurslid Tophockey Pepijn Post:  ‘We hebben bij de EHL al kunnen zien wat voor een talentvolle groep we hebben. Met de komst van Thierry versterken we dit team en verwachten we ook de komende jaren om de prijzen te kunnen blijven spelen.’ Brinkman verheugt zich op het dragen van het Bloemendaal- shirt. ‘Ik heb een ontzettend goed gevoel bij de jonge groep van Bloemendaal. Ik ken veel spelers van Jong Oranje en het Nederlands elftal.’

Brinkman debuteerde in het seizoen 2012 – 2013 in de Hoofdklasse bij Kampong. Afgelopen jaar won hij met Jong Oranje het Europees Kampioenschap en bij Oranje heeft hij er zijn eerste interlands gespeeld. De komende weken richt Brinkman zich volledig op zijn verplichtingen bij Kampong. ‘Ik dank Kampong voor de afgelopen jaren. Ik heb bij deze club op 17 jarige leeftijd mijn debuut in de hoofdklasse gemaakt. Ik hoop dat we afscheid van elkaar kunnen nemen met de landstitel.’

Comments (14)

 1. Hoezo?

 2. money money money

  En weer een groeibriljant van Kampong naar De Mussen…
  Wanneer gaan ze daar nu een echt eigen jeugd opleiden!?

 3. Groeibriljant van Blauwwit goed gehaald bij andere club;SCHC.
  En voor loyaliteit moet je niet bij Blauwwit zijn.

  Koekje van eigen deeg……

 4. Ik snap überhaupt de overgang niet zo goed. Misschien vanuit Bloemendaal wel maar waarom voor Brinkman? Kampong doet het goed, hij heeft via Kampong Oranje (bijna) gehaald. Wat is voor hem de reden? Meer speeltijd? Belangrijkere rol? Dat had bij Kampong toch ook moeten lukken? Beetje geduld.

 5. Nice move!

  Lijkt me juiste keuze! Kampong is gebouwd op drijfzand (FC Twente model) en talenten uit Nijmegen, die alles willen bepalen. Een prima aanwinst voor Bloemendaal, maar gaat geen 20+ goals maken zoals meneer Boon! Bloemendaal heeft ook nog een cornertje nodig lijkt me.

 6. Wat is precies een FC Twente model? Een model waarbij achteraf(!) blijkt dat er geld is gebruikt dat eigenlijk niet beschikbaar was? Leg eens uit?
  Elke club is afhankelijk van sponsoring en inkomsten om topspelers te betalen. Dat Kampong dik gefinancierd wordt door de Rabobank lijkt mij duidelijk. Als een dergelijke bron wegvalt heeft elke club een probleem.
  Dat de beste spelers van Kampong uit Nijmegen komen is een feit. Waar baseer jij het op dat ze alles willen bepalen?

 7. Vraag aan Hans

  Beste Hans,

  wat heeft Kampong jou misdaan? Vertel eens?

 8. Piet, lees je reactie nog een keer na, je geeft zelf de antwoorden op je vragen 🙂

  En om nog even het geheugen op te frissen:

  https://www.telegraaf.nl/telesport/23312689/__Financiele_strop_Kampong__.html

 9. De “scouts” van Bloemendaal hebben kennelijk niet de “laatste” paar wedstrijden van Thierry gevolgd ? Voor “open” doel, alleen nog keeper bij O.Z., mist ! Bij K’pong tegen HGC met mega kansen maar mist ! Niet geselecteerd bij Oranje, dan maar Oranje shirt van Bloemendaal, voelt hetzelfde !Onduidelijke overstap ? Opvolger van Boon ? Kan niet eens in zijn schaduw staan ! Toch wens ik jou veel succes toe aldaar en de toekomst zal het leren !

 10. @Teun: Eens. Dit getuigt van weinig tact en inderdaad nog minder respect naar huidige club…daar had hij van weerhouden moeten worden… maar ach, tactvol opereren is er wellicht niet met de paplepel ingegoten…

 11. Je kan er idd alles van vinden, maar moest toch een keer bekend gemaakt worden. Al was het maar om geen gezeik te krijgen in het NL begeleidingsteam. Neem aan dat Russel dit niet lang geheim wilde houden voor Alexander. En wat betreft je opmerking over tact in de familie, die instelling heeft NL iig wel een paar goude plakken en een wereldkampioenschap opgeleverd. Ik zie dat huidige selectie voorlopig niet presteren.

 12. Als hij zich er beter voelt vooral doen, maar snap niet waarom hij van een zekerheidje play offs naar een mindere zekerheid gaat in een stad waar hij niet woont/studeert? In ieder geval hoop ik voor hem dat het geen Floris de Ridder avontuur wordt en dat hij zich er kan ontwikkelen tot een topspits.

 13. Opvolger Tom Boon ?
  Tom Boon 24 veldgoals,14 sc’s & 2 strafballen .
  Thierry Brinkman 2 veldgoals
  Wie houdt wie nu voor de gek ?

 14. De weg is vrij voor JO-talent Jasper Luijx om naar kampong te gaan lijkt me dus.

Reageer