Thijn Knetemann: ‘Dit hadden we echt even nodig’

Opgelucht en heel erg blij was Pinoké-speler Thijn Knetemann na afloop van het gewonnen duel met SCHC (1-4). Het was voor de Steekneuzen de eerste overwinning na vier nederlagen op rij. De afgelopen weken kwamen de play-outplekken steeds dichterbij voor Pinoké, dat dankzij de driepunter in Bilthoven bijna zeker is van handhaving.

“Dit hadden we echt even nodig”, zegt Knetemann. “Deze was heel erg belangrijk. We hadden de druk er niet echt opgelegd, maar toch komt er op zo’n wedstrijd automatisch druk. Dat zag je ook wel vandaag.”

Met z’n allen geknokt

“Tegen hdm was ook een belangrijke wedstrijd en speelden we de eerste helft echt heel goed. Dat hebben we vandaag (zondag, red.) niet kunnen reproduceren”, gaat Knetemann verder. “Maar we hebben wel gewoon onze kansen gemaakt. 4-1 gewonnen en met z’n allen geknokt. Dat is wat we afgesproken hebben met elkaar en dat is gewoon goed gegaan. Dus een opluchting en heel erg blij.”

Pinoké was slecht begonnen aan de tweede seizoenshelft met drie nederlagen op rij waarin de ploeg in totaal 13 doelpunten incasseerde. “We hadden zoiets van godverdomme we hebben nog steeds niks en komen steeds verder in die onderste kant van de competitie.”

Extra afspraken

Knetemann vervolgt: “Die nederlaag tegen hdm was heel erg zuur. We hebben met elkaar gezeten, de beelden bekeken en gezien dat wij onwijs goed kunnen hockeyen. Alleen is er een aantal dingen waarin we gewoon van volwassener moeten zijn. Als zij de bal in de cirkel pompen dan kunnen wij hem ook gewoon doortikken over de achterlijn. We hebben gewoon van extra afspraken gemaakt. We zijn nog wat compacter gaan spelen. En dan zie je gewoon dat het resultaat heeft.”

In het duel met SCHC kwam Pinoké al na vier minuten op voorsprong via Marlon Landbrug en vlak voor einde van het eerste kwart verdubbelde Joost van de Vijfeijken de score. De spits veranderde de strafcorner van Derck de Vilder doeltreffend van richting.

Geen gelijkmaker

Bram Weers bracht de spanning terug in het tweede kwart en dacht vervolgens de gelijkmaker te hebben gescoord. Een naar voren geslagen bal werd aangeraakt door Knetemann en belandde zodoende voor de stick van Weers die alleen op Pinoké-keeper Derek van Essen af sprintte. Hij draaide naar zijn backhand waarna de bal met een vreemde curve in het doel belandde. De scheidsrechter oordeelde dat Weers de bal met de bolle kant van de stick had geraakt en de treffer werd geannuleerd.

Het bleef 1-2 en nog voor rust liep Pinoké uit naar 1-3. Een strafcornervariant werd door Derck de Vilder in het doel gesleept. Daarna loerden de Steekneuzen op de counter via de snelle Camil Papa en Landbrug. In de slotminuten van het duel werkte Van de Vijfeijken een voorzet van Jannis van Hattum in het doel voor de 1-4 eindstand.

Doorpakken

Pinoké passeerde door de zege SCHC op de ranglijst en staat nu op een achtste plaats met twee punten voorsprong op de Bilthovense formatie. “We kunnen gewoon weer doorpakken en vooruit kijken. Wij zijn veel te goed om daar onderin ons zorgen te maken om de play-outs en degradatie. Dit hadden we echt nodig”, zegt Knetemann.

De ploeg uit het Amsterdamse Bos heeft nog vijf wedstrijden voor de boeg met duels tegen Oranje-Rood, Bloemendaal en Amsterdam, maar ook tegen Den Bosch en Tilburg. “Tilburg is gewoon de volgende kraker. Die moet je gewoon niet verliezen dan doe je gewoon goede zaken. Ons team is talentvol genoeg en slim genoeg om daar goed mee om te gaan.”

Reageer

Contact Us