Thijs van Dam verlengt contract bij HC Rotterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland

Thijs van Dam verlengt contract bij HC Rotterdam

International Thijs van Dam (23) heeft zijn contract bij HC Rotterdam verlengd. De aanvaller geldt als één van de exponenten van de nieuwe generatie spelers van de Rotterdamse club.

,,Thijs is een enorm positief en gedreven mens en één van de beste hockeyers die we in Nederland hebben,’’ zegt Friso van Deursen, bestuurslid Topsport van HC Rotterdam. ,,Zijn energie binnen en buiten het veld maken hem één van de hoekstenen en boegbeelden van Heren-1, nu en in de toekomst. Wij zijn blij dat Thijs ervoor heeft gekozen om bij ons te blijven en zich voor onze club te blijven inzetten.”

,,Rotterdam voelt als thuis,’’ geeft Thijs aan. ,,Ik hockey hier al sinds Jongens B1 en speel nu zes jaar in het eerste. Ik ben superblij om bij te tekenen bij deze mooie club blijf en kan niet wachten om met het team weer voor volle tribunes op het veld te staan.’’

Van Dam maakt al zes seizoenen deel uit van het eerste mannenteam van Rotterdam. In die tijd heeft hij zich ook gemanifesteerd als international, eerst met Jong Oranje (goud op EK 2017 in Spanje) en later in het ‘grote’ Oranje, waarmee hij deelnam aan onder meer het WK (2018 in India) en de internationale landencompetitie Pro League. Van Dam heeft op dit moment 45 interlands gespeeld waarin hij zeven keer heeft gescoord.

Zie voor meer transfernieuws de transferpagina van Hoofdklassehockey.

Reageer