Thomas Briels: ‘Er is nog veel werk aan de winkel’

Thomas Briels had zijn terugkeer in de Hoofdklasse anders voorgesteld. Op de eerste speeldag ging de Belgische international met zijn ploeg Oranje-Rood in Utrecht met 3-0 onderuit tegen Kampong.

“0-3 verliezen is nooit leuk”, begint Briels. “Zeker niet de eerste wedstrijd van het seizoen, maar we weten Kampong-uit is gewoon een moeilijke wedstrijd. Het is een topploeg en de kampioen, dus het kan ook gebeuren. We zijn nog een week bij elkaar met heel de ploeg. Er is dus nog veel werk aan de winkel.”

Doelpunten

Al na zes minuten opende Constantijn Jonker de score voor Kampong. Die stand bleef lang op het bord staan. Beide ploegen kregen kansen om de score een ander aanzicht te geven. Pas in het vierde kwart trok Kampong het duel over de streep. Doelpunten van Sander de Wijn en Robbert Kemperman vlak na elkaar brachten de beslissing.

“Ik denk in het tweede kwart dat we veel beter speelden”, zegt Briels. “Het derde kwart ook, met grote kansen op de gelijkmaker. Ik had een kans en Mazzilli in de rebound. En dan Jelle nog. Op die counter maken ze de 2-0. En dan nemen we de bal en tien seconden later scoren ze de 3-0 en dat weet je dat het erg moeilijk wordt. Dus er zat zeker meer in, maar het is niet zo. Door naar de volgende wedstrijd.”

Stroef en slordig

Het spel van Oranje-Rood verliep af en toe stroef en was aan het slot ook slordig. “Ik denk dat iedereen zijn plaats moet zoeken in de ploeg”, zoekt Briels naar een verklaring. “Een paar nieuwe posities in het spel een paar jongens die nog niet zo vaak met elkaar hebben samengespeeld. Dat gaat alleen maar beter worden naarmate het seizoen vordert denk ik. Daar maken we ons nog niet echt zorgen om.”

Zorgen zijn er dan volgens Briels nog niet, maar lessen kunnen wel uit de nederlaag worden getrokken. “Er zijn heel veel lessen. Elke wedstrijd die je verliest zijn er lessen. Ik denk dat we de bal iets langer moeten bijhouden, iets minder voorspelbaar spelen. Het basisniveau moet een stukje omhoog. Ik denk dat we gewoon veel met elkaar moeten trainen en dat het dan heel snel beter gaat.”

Terugkeer

Briels keerde deze zomer terug op het oude nest. Tussen 2008 en 2015 speelde hij bij Oranje Zwart, een van de clubs waaruit Oranje-Rood is ontstaan. Briels vertrok naar België om vervolgens toch weer naar Eindhoven terug te keren.

“Het is echt superleuk”, zegt Briels. “Ik was echt blij om met die jongens op het veld te staan. Ik heb uiteindelijk zeven jaar met ze op het veld gestaan en ze zijn toch een beetje familie geworden. En de mensen van de club zijn superenthousiast. Ze zijn heel blij dat ik terug ben en dat maakt het heel erg fijn. Daarom ga ik ook heel erg mijn best doen. Heel team gaat zijn best doen om een mooie prijs te pakken dit jaar.”

Geen herhaling

Om mee te doen om de prijzen zal Oranje-Rood een seizoen als vorig jaar moeten voorkomen. De ploeg liep deelname aan de play-offs mis mede omdat de Eindhovenaren in de eerste seizoenshelft dure punten had laten liggen.

“Ik heb veel dingen gehoord van die jongens. Het was natuurlijk een heel moeilijk seizoen. En inderdaad, dat willen we voorkomen. Uit verliezen op Kampong is geen schande. Het is gewoon een goede ploeg. We gaan onze lessen eruit trekken en ik denk dat wij alleen maar beter worden.”

Druk

Zondag staat opnieuw een zware wedstrijd op het programma. Amsterdam komt dan op bezoek. Dat er na de nederlaag tegen Kampong al meteen druk ligt op de tweede competitiewedstrijd vindt Briels nog iets te vroeg.

“Druk, mwah Het seizoen is nog heel lang. Er zijn 22 wedstrijden. Druk is niet het juiste woord denk ik, maar het moet gewoon een stapje beter. Amsterdam thuis is een superbelangrijke pot. Die moeten we echt winnen anders beginnen we met nul uit zes en dat is sowieso niet lekker.”

Reageer

Contact Us