Thomas Briels keert terug op het oude nest

Thomas Briels speelt volgend seizoen weer in de Hoofdklasse. De 29-jarige Belgische international heeft een contract voor drie jaar getekend bij Oranje-Rood.

Briels speelde de afgelopen twee seizoenen voor KHC Dragons uit België, de club waarvoor hij ook al in zijn jeugdjaren actief was. In 2008 kwam de aanvaller naar Eindhoven en speelde zeven seizoenen voor Oranje Zwart. Met de ploeg werd Briels in 2014 en 2015 landskampioen en veroverde hij in dat laatste jaar ook de EHL. Afgelopen zomer behaalde Briels met België een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Maatschappelijke loopbaan

“Twee jaar geleden had ik dit zelf nooit gedacht maar het leven verloopt niet altijd zoals men het verwacht. Ik krijg in Eindhoven de kans tophockey te combineren met het uitbouwen van mijn professionele carrière als podoloog bij Sportplein Eindhoven”, zegt Briels op de website van KHC Dragons.

“Ik kan enkel alle mensen bij KHC Dragons bedanken hoe zij mij met open armen hebben ontvangen en behandeld. Het wederzijds respect en begrip siert de club en de mensen die ongelooflijk veel voor de club doen. Momenteel staan we al bijna twee jaar op de eerste plaats en de landstitel vorig jaar is een herinnering die ik nooit meer ga vergeten. Mijn focus ligt honderd procent op de play-offs en daarna op de EHL Final 4 in Brasschaat.”

Kiezen tussen twee liefdes

“Ik kijk er enorm naar uit en ik hoop dat we de eerste Belgische club zijn die de Europese beker in de lucht kunnen steken! Het was ongelooflijk moeilijk om deze keuze te maken en de knoop door te hakken want het is kiezen tussen twee liefdes.”

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2017-2018

Reageer

Contact Us