Ties Ceulemans: ‘Meedraaien en mijn plek vinden’

Bij zijn laatste wissel liep Kampong-speler Ties Ceulemans met gebogen hoofd naar de kant. Niet vanwege de teleurstelling, maar van vermoeidheid. “Ik moest nog even een sprintje trekken van de ene 23 naar de andere 23. Toen zat ik al redelijk kapot.”

“Ik denk dat ik elke keer blokjes van vijf minuten speel. Maar na die vijf minuten ben je helemaal kapot. Het gaat op en neer, op en neer. Dat is wel even wennen”, zegt Ceulemans.

Overstap

Afgelopen zomer maakte de 24-jarige middenvelder de overstap van overgangsklasse Schaerweijde naar regerend landskampioen Kampong. “Ik zit er nu een maandje bij en het gevoel is hartstikke positief. Het is een heel leuk team. Ze vangen me goed op, coachen me heel goed en trekken me mee als ze wat leuks gaan doen. Ik heb het helemaal naar mijn zin.”

Op de eerste speeldag van de Hoofdklasse won Kampong in eigen huis met 3-0 van Oranje-Rood. Constantijn Jonker zette de Utrechtse formatie al vroeg op voorsprong. Pas in het laatste kwart viel de beslissing doordat Kampong twee keer binnen een halve minuut scoorde via de nieuwe aanvoerder Sander de Wijn en Robbert Kemperman.

Goed gespeeld

“Het is niet verkeerd”, zegt Ceulemans over de uitslag. “Dit is pas de eerste wedstrijd die we als compleet team hebben gespeeld. Dus dat is ook wel lekker. Oranje-Rood is een hele goede ploeg, maar ze speelden niet op hun allerbest. Ik denk dat wij gewoon goed gespeeld hebben vandaag (zondag, red.). Ik had niet verwacht dat we zo vroeg zo goed zouden starten.”

Over zijn debuut voor Kampong in de Hoofdklasse was Ceulemans tevreden. “Op zich wel. Ik heb denk ik niet zo heel veel moeilijke dingen gedaan. Ik heb vooral achter mijn man aangelopen en ballen afgepakt. Maar ik denk dat het voor een eerste keer ook prima is. Ik heb het ook tegen mezelf gezegd: als je bal hebt, moet je de bal inspelen en er lekker overheen klappen. Dan heb je een prima debuut denk ik.”

Plek vinden

Ceulemans richt de komende periode op het vinden van zijn plek binnen de selectie van Kampong. “Ik heb niet te hoog ingezet”, zegt Ceulemans over zijn doelen. “Ik wil gewoon de eerste seizoenshelft vooral lekker meedraaien en mijn plekje vinden. Altijd al je ergens nieuw bent, moet je altijd je plekje vinden binnen het team. Ik wil gewoon lekker elke training er alles uit halen wat er in zit. Lekker in het team passen en lekker meeballen. En dan zien we later wel hoe ver het komt.”

Reageer

Contact Us