Tilburg stelt Boomgaardt en Paumen aan als trainersduo voor Dames 1 - Hoofdklasse Hockey Nederland

Tilburg stelt Boomgaardt en Paumen aan als trainersduo voor Dames 1

Ageeth Boomgaardt en Maartje Paumen verruilen de huidige koploper van de Promotieklasse MOP in voor een avontuur bij Tilburg, waar zij Martin van de Rakt en zijn assistent Roy Bax zullen opvolgen. 

Ageeth Boomgaardt en Maartje Paumen worden met ingang van het hockeyseizoen 2020-2021 aangesteld als hoofdtrainer/coach en assistent van Dames 1. Momenteel komt Tilburg Dames 1 uit in de promotieklasse maar op basis van de overeengekomen 3-jarige verbintenis spreekt Tilburg de ambitie uit om zich te ontwikkelen tot een structurele Hoofdklasse-ploeg.

Ageeth Boomgaardt (1972) is 192-voudig international en kwam uit op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney en 2004 in Athene. Met haar sleepcorner was ze twee keer topscoorder in de Hoofdklasse. Sinds 2004 is ze als coach werkzaam o.a. bij Oranje Zwart, Laren en sinds 2 jaar bij MOP. Maartje Paumen (1985) heeft o.a. 235 interlands en 2 gouden olympische medailles (Bejing en Londen) op haar naam staan. Mede dank zij haar corner was Maartje 8-voudig topscoorder in de Hoofdklasse. Nadat Maartje in 2018 haar hockey carrière eindigde bij Royal Antwerp is zij als assistent van Ageeth bij MOP werkzaam.

 

Reageer