Tim Jenniskens: ‘Voor het publiek een mooie wedstrijd’

De klassieker tussen Amsterdam en Bloemendaal in de halve finales van de play-offs leverde zaterdag in het Wagener Stadion een spektakelstuk op. Het werd 5-5, waarna Bloemendaal een eerste stap naar de finale zette door te winnen na shoot-outs.

In het duel dat in een hoog tempo werd gespeeld en over een weer ging kwam Bloemendaal uit het niets op voorsprong. Roel Bovendeert was attent toen Florian Fuchs de bal in de cirkel sloeg en tipte de bal achter doelman Jan de Wijkerslooth.

Drie goals in twee minuten

In de 22ste minuut brak een periode van twee minuten aan waarin drie keer werd gescoord. Boris Burkhardt maakte gelijk uit een strafcorner. Meteen na de afslag soleerde Xavi Lleonart door de Amsterdamse defensie naar 1-2. Bloemendaal was nauwelijks uitgejuicht of Caspar van Dijk scoorde de gelijkmaker.

Amsterdam leek daarna het duel naar zich toe te trekken en tilde de stand rondom de rust naar 4-2. Justin Reid-Ross pushte raak vanaf de kop van de cirkel en Billy Bakker was doeltreffend met de backhand.

Dwyer animator

Maar Bloemendaal wist het duel toch te keren. Met een doelpunt en twee assists was Jamie Dwyer de grote motor achter de ommekeer door de Mussen. Naast Dwyer scoorden ook Yannick van der Drift en Tim Jenniskens. Bloemendaal leidde met 5-4, maar zag vlak voor tijd Amsterdam alsnog gelijkmaken via Nicki Leijs.

De wedstrijd werd uiteindelijk met shoot-outs in het voordeel van Bloemendaal beslist. Alle vijf pogingen van Amsterdam waren raak, terwijl Amsterdam een keer faalde. De treffer van Jan Willem Buissant werd afgekeurd vanwege bolle kant.

Publiek vermaakt

“Ik denk dat het voor het publiek een hele mooie wedstrijd is geweest”, zegt Tim Jenniskens. “Het ging op en neer. Dat is misschien ook het mooie aan een wedstrijd tegen Amsterdam. Zij willen hockeyen en wij willen hockeyen en dan kan dit gebeuren.”

Jenniskens was niet te spreken over het spel van Bloemendaal in de eerste helft. “We begonnen niet goed en dan maak je het jezelf heel moeilijk. In de tweede helft komen we heel snel terug. Na rust hebben we ons fantastisch terug geknokt. Dat vind ik gaaf, maar aan de andere kant doet Amsterdam dat ook in de laatste minuut.”

Dicht bij elkaar

“Ik heb een dubbel gevoel”, gaat Jenniskens verder. “Aan de ene kant hebben we gewonnen, maar aan de andere kant is het een best-of-three en heb je nog helemaal niets. Vandaag (zaterdag, red.) hebben we een eerste stap gezet. Dat is mooi en fantastisch, maar als je morgen (zondag, red.) niet wint, sta je gewoon weer op 1-1. Dat maakt het hockey in een play-offserie ook zo mooi. Je ziet hoe dicht het bij elkaar ligt. Het kan gewoon alle kanten op gaan.”

Veel tijd om op adem te komen is er niet voor beide ploegen. Zondag staat op ’t Kopje de tweede wedstrijd op het programma. Bloemendaal is nog maar één overwinning verwijderd van een plek in de finale.

Winnen, maakt niet uit hoe

“Wij moeten er morgen voor zorgen dat we minimaal een goal meer maken. Dat is in ieder geval het doel. Het maakt mij uiteindelijk niet zo veel hoe. Als je maar wint. Dat hebben we vandaag heel goed gedaan.”

Bekijk de foto’s van het duel tussen Amsterdam en Bloemendaal
Bekijk de samenvatting van het duel tussen Amsterdam en Bloemendaal

Reageer

Contact Us