Timmo Kranstauber: ‘Ik wil wel presteren’

Rotterdam ligt op koers voor plaatsing voor de play-offs in de Hoofdklasse zaal. Na drie speeldagen staan de Rotterdammers aan de leiding in poule B. De ongeslagen status is de ploeg kwijt, nadat zondag in de Veluwehal in Barneveld werd verloren van Kampong. De uitslag: 9-7.

“Dat kan gebeuren. We moeten er alleen lering uit trekken”, zegt Timmo Kranstauber van Rotterdam na afloop van de wedstrijd. “We willen het hoogst haalbare, dus we moeten ervoor zorgen dat wat vandaag (zondag, red.) is gebeurd, is gebeurd. Laten we kijken wat we ervan kunnen leren voor de volgende keer.”

Aan de verkeerde kant van de score

In het duel met Kampong moest Rotterdam steeds in de achtervolging. De ploeg maakte tot drie keer toe gelijk, maar de Utrechters hielden stand en trokken uiteindelijk aan het langste eind.

“Dat was zeker een groot nadeel”, gaat Kranstauber verder. “Misschien was het wel de kwaliteit van Kampong. Die weten gewoon makkelijk te scoren en wij hadden moeite met een aantal tactische zaken van hun. Dat zorgde ervoor dat we inderdaad een lastige wedstrijd speelden. Maar ik vond het wel een leuke, mooie pot.”

Risico van tegendoelpunten hoort erbij

De nederlaag was wellicht het gevolg van het type spel dat Rotterdam speelt. Veel goals maken (36, red.), maar ook redelijk wat doelpunten (22, red.) incasseren. “We spelen graag press, zodat er wat gebeurt in een wedstrijd, met het idee inderdaad om goals te maken. Dan heb je het risico dat je wat tegen krijgt. Het hoort erbij.”

Rotterdam staat dan wel aan kop, maar het is spannend in poule B. Hdm staat in punten gelijk met de Rotterdammers. Kampong en Union volgt het tweetal op drie punten. “Union wint in het eerste weekend twee wedstrijden en vandaag (zondag, red.) spelen ze een keer gelijk. Dus die sprokkelen hun puntjes. Kampong doet het vandaag dan weer goed en hdm doet het natuurlijk oké. Het wisselt gewoon veel. Wij moeten zorgen dat we zelf de meeste punten sprokkelen.”

Buiten vs binnen

De zaalcompetitie wordt dit jaar in een hoog tempo afgewikkeld. “Wil je het zaalhockey naar een hoger plan tillen dan zou het wat meer moeten spreiden denk ik. Aan de andere kant is het ook lekker dat je een snelle en korte periode hebt en dan weer lekker naar buiten mag. Dat is toch wel het mooiste denk ik. Dat vind ik wel. Buiten is toch lekker”, zegt Kranstauber die de zaal er niet zomaar even bij doet.

“Ik vlieg het op dezelfde manier aan. Ik wil wel presteren zeg maar. Het is niet zo dat het me niets doet als we verliezen. Zo zit ik er niet in.”

Serieus en plezier

“Als je het toch doet, kan je het net zo goed serieus nemen”, gaat Kranstauber verder. “Zo zit ik erin. Het is toch mooi als je weer voor een landskampioenschap mag strijden. En als je dan een groepje bij elkaar kan krijgen die het serieus oppakt, is dat alleen maar leuk denk ik. Als je er geen plezier uit haalt, moet je het niet doen.”

Reageer

Contact Us