Kranstauber: "Fantastisch om in finale rol van betekenis te spelen" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Kranstauber: “Fantastisch om in finale rol van betekenis te spelen”

Timmo-Kranstauber2

De heren van Rotterdam wonnen in een spannend duel van Oranje Zwart. In Eindhoven trok de Rotterdamse ploeg aan het langste eind door met 2-3 te winnen. In Eindhoven was het publiek in grote getale  komen opdagen om de alles beslissende finale te kunnen aanschouwen.

In de eerste helft kwamen de heren van coach Reinoud Wolff op een achterstand vlak voor de rust door een goal van Rob Reckers. In de tweede helft werd het tij gekeerd door goals van Simon Child, Timmo Kranstauber en Bas Campbell.

Voor Kranstauber was het een bewogen jaar. Nadat in de zomer bekend werd dat hij HGC zou verlaten en naar Rotterdam zou gaan, scheurde hij een kruisband. Daardoor miste hij de gehele eerste seizoenshelft. “Het is na een bewogen jaar fantastisch dat ik juist in de finale een rol van betenis kon spelen. Tijdens mijn revalidatietijd was ik niet één van de gezelligste mensen en daarom is het voor mij extra mooi dat we nu de landstitel binnenslepen,” vertelt Kranstauber aan het AD/Rotterdams dagblad.

Kranstauber was er medeverantwoordelijk voor dat zijn ploeg uiteindelijk de zege naar zich toe trok door een goal uit een strafcorner. Aanvoerder Jeroen Hertzberger had al drie corners gemist en zat op het moment van de vierde corner op de bank. Kranstauber: “Ik wilde maar één ding, scoren.”

De bal kwam in het net en even later voegde Bas Campbell de kers op de taart door ook nog de derde en beslissende goal te scoren. Hierna kwamen er nog kansen voor Oranje Zwart die niet benut werden, waarna de Rotterdamse heren zich tot kampioen van de hoofdklasse mochten kronen.

Reageer