Tina Bachmann: ‘Helaas geen finale, maar dat is topsport’

Een minuut was SCHC zaterdag verwijderd van een plek in de finale. Amsterdam maakte in het slot van het tweede duel in de halve finales gelijk en was vervolgens sterker in het nemen van shoot-outs. SCHC kreeg een dag later een herkansing, maar voor eigen publiek ging de ploeg opnieuw onderuit: 0-1. Een goed seizoen kwam hiermee tot een onbevredigend eind.

Sport kan af en toe zeer wreed zijn, beaamt coach Tina Bachmann van SCHC. “We zijn natuurlijk teleurgesteld. Gisteren waren we best dichtbij. Vandaag denk ik en dan overdrijf ik niet waren we de bovenliggende partij. Zeker in de tweede helft. We hebben heel veel aangevallen, maar het doelpunt valt niet. Het is jammer. We hadden graag in de finale gestaan.”

Knop omzetten

Na het verlies op zaterdag slaagde SCHC erin de knop snel om te zetten en goed voor de dag te komen in het beslissende duel.

“Je hebt 24 uur om het te verwerken en dat hebben ze heel goed gedaan. Ik vond het mooi om te zien dat wij echt konden schakelen. Je doet als staf je uiterste best om het voor elkaar te krijgen. Je probeert ze te triggeren en op het spoor te krijgen en dat is denk ik goed gelukt.”

Rendement beter

“Het liefst wil je dat je ploeg in de play-offs, in de meest belangrijke wedstrijd, en die was vandaag, laat zien wat ze kunnen en dat vind ik fijn”, gaat Bachmann verder. “Dus volgend seizoen werken aan het rendement.”

SCHC kreeg in het derde duel genoeg kansen om een doelpunt te maken. Onder meer zeven strafcorners konden niet worden verzilverd. Geen finale dus voor de ploeg die dit seizoen clubrecords verbrak met 17 overwinningen en een puntentotaal van 54.

Seizoen heeft zelfvertrouwen gegeven

“Het is heel zonde”, zegt Bachmann. “Het was een goed seizoen en het heeft ons heel veel zelfvertrouwen gegeven. Dat we zo’n seizoen achter de rug hebben, voelt goed. Uiteindelijk gaat het om die twee, drie weken. Daar moet je het laten zien, maar met de wedstrijd van vandaag ben ik blij.”

Over de lessen die de ploeg kan leren om volgend seizoen wel de finale te halen en misschien de titel te pakken zegt Bachmann: “Daar moeten wij als staf heel rustig over nadenken. Ik denk dat wij dit seizoen heel veel dingen goed hebben gedaan. De dames hebben heel veel opgepikt. Ik zie heel veel verbetering in de dingen die wij wilden doen dus daar ben ik blij mee. Helaas is het niet een finale geworden, maar dat is topsport.”

Reageer

Contact Us