Tina Bachmann volgt Toon Siepman op bij Oranje-Rood

Oranje-Rood heeft in Tina Bachmann de opvolger gevonden van Toon Siepman, die aan het einde van het seizoen stopt als hoofdcoach van de dames. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Bachmann, die voor het tweede seizoen aan het roer staat bij de dames van SCHC, is geen onbekende voor de Eindhovense club. Tussen 2009 en 2014 speelde de voormalig Duits international vijf seizoenen bij Oranje Zwart, dat twee seizoenen geleden met EMHC fuseerde tot Oranje-Rood.

Kiki de Ruiter en Siepman gaan assisteren

Bachmann, die haar handtekening heeft gezet onder een contract voor drie seizoenen, zal bij Oranje-Rood worden geassisteerd door Kiki de Ruiter, die tevens de A1 gaat coachen. Ook De Ruiter heeft een verleden bij Oranje Zwart. Daarnaast blijft Siepman bij het vaandelteam betrokken als assistent.

Na haar actieve carrière, met als hoogtepunt olympisch goud in Athene in 2004, startte Bachmann haar loopbaan als coach bij het Duitse HTC Uhlenhorst. Zij had de heren twee seizoenen onder haar hoede en won met de ploeg de nationale zaaltitel.

Play-offs met SCHC

Daarna kwam ze terug naar Nederland om aan de slag te gaan bij SCHC. Afgelopen seizoen reikte ze met de Bilthovense ploeg tot de halve finales in de strijd om de landstitel. Ook dit seizoen zal SCHC deelnemen aan de play-offs. Oranje-Rood is nog in de race om een ticket en zal op de laatste speeldag moeten winnen van directe concurrent Laren.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Comments (4)

  1. Hoofdklasser

    Ben nu toch wel benieuwd wie Tina gaat opvolgen

  2. Nettie! Janneke Schopman blijft in de VS

  3. Nettie zal dit ook niet gaan doen

  4. Nettie gaat coachen. Zij krijgt hulp van twee assistenten.

Reageer

Contact Us