Tjep Hoedemakers: 'Dit had ik niet verwacht' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Tjep Hoedemakers: ‘Dit had ik niet verwacht’

Het was het EHL-weekend van Tjep Hoedemakers. De middenvelder van Rotterdam beleefde een hoofdstuk uit een jongensboek dat eigenlijk nog maar net is opengeslagen. Met zijn aansluitingstreffer tegen Mannheimer HC en twee doelpunten en een assist tegen Uhlenhorst Mülheim speelde Hoedemakers een belangrijke rol in het bereiken van de FINAL4 door Rotterdam.

“Iedereen is ook blij voor mij”, glundert Hoedemakers. “Dat is ook wel echt mooi om te zien. Iedereen staat eigenlijk verbaast te kijken: wat doe jij nou Tjep? Ze gunnen het mij ook. Dat is geweldig en dat geeft zelfvertrouwen.”

Van Eindhoven naar Rotterdam

Het is snel gegaan met Hoedemakers. Afgelopen seizoen speelde hij nog in de A1 van Oranje-Rood en speelde hij een keer in het eerste team. Vanwege zijn studie Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit maakte hij in de zomer de overstap naar Rotterdam.

“Dit was eigenlijk een soort van opleidingsjaartje”, legt Hoedemakers uit. “Ik ben gekomen om mee te trainen met Heren 1 en fysiek sterker te worden. Ik mag nog meespelen met de A1, maar heb vanwege dat fysieke aspect ervoor gekozen om af en toe wat potjes mee te pakken met Heren 2.”

Vertrouwen van Manenschijn

Beetje bij beetje kreeg de 18-jarige, die ook deel uitmaakt van de trainingsgroep van Jong Oranje, meer speeltijd in het vaandelteam. “In het begin van het seizoen kreeg ik steeds wat minuutjes en uiteindelijk heb ik het vertrouwen gekregen van Albert-Kees (Manenschijn, coach, red.) om gewoon meer te spelen. Sinds de winter heb ik een soort van vast plekje op het middenveld en maak ik standaard minuten.”

Die snelle ontwikkeling verbaast Hoedemakers zelf ook. “Dat ik zo van de A1, een keer minuten in Heren 1 naar nu bijna een vaste speler ben, dat had ik niet verwacht. Dat is inderdaad wel een droom. Alleen is het nu nog de kunst om het vast te houden en zo door te blijven ontwikkelen.”

Ambities

Hoedemakers is ambitieus, maar hij heeft geen nog geen concreet pad uitgetekend. “Natuurlijk wil je wat bereiken”, zegt Hoedemakers over zijn doelen in het hockey. “Ik wil gewoon plezier blijven houden, mijn studie halen en gewoon hier lekker hockeyen. Dan zie ik wel hoe ver ik kom. Wat ik nu al heb meegemaakt, vind ik helemaal top.”

Meer Rotterdam:

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Rotterdam en Mannheimer HC
Bekijk de samenvatting van het duel tussen Uhlenhorst Mülheim en Rotterdam

Reageer