Tom Hiebendaal: 'Dit was een belangrijke pot voor ons' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Tom Hiebendaal: ‘Dit was een belangrijke pot voor ons’

Er stond voor HGC afgelopen zondag in het duel met Hurley veel op het spel. “Het was een belangrijke pot voor ons. Die moesten we winnen, anders ontstond er wel een groot gat met de rest”, legt Tom Hiebendaal het uitgangspunt uit van de Wassenaarse ploeg op de vierde speeldag.

In de eerste duels verzamelde HGC slechts vier punten. Tegenover een ruime nederlaag tegen Den Bosch (4-1) stond een gelijkspel tegen Rotterdam (3-3) en een minieme zege op Pinoké (1-0).

Leren

“Van de nederlaag tegen Den Bosch hebben we geleerd. Dat mag niet meer gebeuren. We waren tegen Den Bosch niet scherp, precies het tegenovergestelde van gisteren. Maar zo’n wedstrijd zit er in een seizoen tussen. Mooi dat we die pot nu al hebben gehad”, zegt Hiebendaal.

Met de 6-2 overwinning op Hurley pakte HGC voor de tweede keer dit seizoen drie punten. “Dat is wel lekker”, vervolgt Hiebendaal. “Dit was heel belangrijk voor ons. Als je de top vier wil bereiken, moet je deze wedstrijd winnen.”

Doelpunt

Hiebendaal was één van de doelpuntenmakers, zijn eerste van het seizoen. “Dat was een prima goal. Rik (van Kan, red.) gaf de bal en ik pushte binnenkant paal binnen. Meestal geef ik Rik de assist”, doelt Hiebendaal op het feit dat hij een linie naar achteren is gezakt.

“Ik speel nu op het middenveld, normaal sta ik in de spits”, legt Hiebendaal uit. “Het is iets wat we van beide kanten willen proberen. Bij Jong Oranje heb ik op het WK ook op het middenveld gespeeld en het is mijn droom om op het middenveld te spelen. Ik krijg meer ballen wat lager op het veld dan op de achterlijn. Het is dan wat lastiger om op het scorebord te komen.”

In de goede richting

Met de tweede zege op rij lijkt HGC het goede spoor te hebben gevonden. “Wij zijn zeker op het goede pad, maar we hebben tijd nodig om aan elkaar te wennen. We hebben vijf nieuwe jongens en drie uit een andere cultuur, die één, twee weken voor de start van de competitie aansloten. Dan kan het niet zo zijn dat we na twee, drie weken top op elkaar zijn ingespeeld.”

Het belooft komende zondag een interessante krachtmeting te worden met koploper Bloemendaal, dat zijn handen vol had aan promovendus Tilburg. “Ik kijk ernaar uit”, zegt Hiebendaal. “Het is een hartstikke goed team. Niets voor niets staan ze bovenaan. We hebben best goede resultaten gehaald tegen Bloemendaal. We hebben niks te verliezen, dus kom maar op. Het wordt een mooie pot.”

Reageer