Tom Hiebendaal: "Ik had het stickje alleen wel wat groter verwacht" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Tom Hiebendaal: “Ik had het stickje alleen wel wat groter verwacht”

20 Tom Hiebendaal HGC 12-13

Aanvaller Tom Hiebendaal is dit seizoen uitgeroepen tot talent van het jaar. Hij heeft een sterk seizoen bij zijn club HGC gedraaid en heeft ook nog eens twaalf goals gescoord.

Doordat Hiebendaal werd gekozen tot grootste talent in de hoofdklasse won hij het gouden stickje. Hij liet met zijn verkiezing zijn teamgenoot Rik van Kan en Nicki Leijs van Amsterdam achter zich. “Super. Ik denk niet dat hel veel mensen dit winnen. Ik vraag me ook af hoeveel mensen van het Nederlands elftal deze prijs ooit hebben gewonnen. Het is een erkenning voor een mooi seizoen. Ik had het stickje alleen wel wat groter verwacht,” aldus Hiebendaal in het AD/Haagsche Courant.

Hiebendaal die nog een contract voor twee seizoenen bij zijn club HGC heeft, weet waarom hij de verkiezing voor grootste talent heeft gewonnen. Hiebendaal: “Ik heb twaalf veldgoals gemaakt en was topscoorder van mijn team. Dat zegt toch wel wat. En ik heb nog een hattrick gemaakt. Door alle blessurers heb ik ook iets van 65 minuten per wedstrijd gespeeld. Dat kan eigenlijk niet voor een jongen van mijn leeftijd. Maar daardoor heb ik mezelf wel meer kunnen laten zien.”

Hiebendaal is 19 jaar en speelt ook nog eens voor Jong Oranje en studeert rechten aan de VU in Amsterdam. Af en toe word iemand dan ook wel eens hockeymoe. “Als je vier zomers achterelkaar aan het trainen bent en je hebt maar twee weken vakantie, dan is het wel eens even klaar. Ik denk soms; wat moet ik nog meer opgeven? Ik zou graag willen reizen, maar dat kan niet omdat ik de hele zomer aan het trainen ben,” aldus de talentvolle aanvaller.

Maar als er eenmaal een groot toernooi aankomt weet de speler van de Gazellen wel waarvoor hij het doet. Hiebendaal: “Op zo’n groot toernooi vergeet je alles weer. Ik heb ooit in Barcelona goud gehaald met Oranje onder zestien. Dat was zo cool. Ik weet nog precies hoe dat voelde. Voor die momenten doe ik het.”

Nu hij gebombardeerd is tot grootste talent van de hoofdklasse zal dit ook meer verwachtingen met zich meebrengen. “Volgens mij zei Goof van der Kamp (ploeggenoot bij HGC) dat laatst tegen mij: volgend jaar wordt het moeilijk. Nu gaan ze allemaal op je letten. Dat is voor mij juist een uitdaging. Dan kan ik laten zien hoe goed ik ben. Ik ben talent van het jaar geworden, heb twaalf goals gemaakt, dus nu moet ik er misschien wel meer maken. De verwachtingen zijn hoger ja, maar ik voel nooit heel veel druk,” aldus de speler die een mooie toekomst te wachten staat.

 

Comments (1)

  1. Best aardige speler, jammer dat hij nu al naast z’n schoentjes loopt

Reageer