Topscorer van de Hoofdklasse: vloek of zege? - Hoofdklasse Hockey Nederland

Topscorer van de Hoofdklasse: vloek of zege?

Voor de Hoofdklasse Heren en de Livera Hoofdklasse Dames heeft Hoofdklassehockey.nl vanaf heden alle topscorers overzichtelijk op een rijtje gezet. Bij de heren gaat Amsterdam-aanwinst Tanguy Cosyns fier aan kop met maar liefst zes treffers uit drie wedstrijden, bij de dames neemt Den Bosch-goalgetter Frédérique Matla met drie treffers de leiding.

 

Cosyns sleept raak tegen Oranje-Rood (2-2)
Cosyns sleept raak tegen Oranje-Rood (2-2)

 

Als nieuwkomer zes keer scoren in je eerste drie wedstrijden is vanzelfsprekend een droomstart voor de Tanguy Cosyns, die afgelopen zomer HGC verruilde voor Amsterdam. Bij de Gazellen speelde de Belg prima, maar stond hij nooit zo in de spotlight als bijvoorbeeld Ashley Jackson. In de voorbereiding op het EK in Antwerpen viel hij bovendien af bij de nationale selectie en moest hij vanaf de bank met lede ogen toezien hoe zijn België er vandoor ging met de Europese titel. Dit seizoen zit er maar één ding op voor Cosyns en dat is scoren en vechten voor een plek in de selectie, met een ticket naar Tokio als ultieme bekroning. Vooralsnog is hij prima aan deze missie begonnen en wij verwachten dan ook dat Shane McCleod vroeg of laat niet meer om de Brusselaar heen kan.

 

Matla scoort er ook dit seizoen weer lustig op los

 

Scorende spitsen niet in selectie

In de Livera Hoofdklasse Dames gaat Matla ook dit seizoen rustig door met waar ze vorig seizoen eindigde: scoren. Afgelopen jaar moest de topschutter van Den Bosch met 22 treffers de topscorerstitel uiteindelijk laten aan Ginella Zerbo, die 24 keer doel trof. Opvallend is dat Zerbo ondanks haar scoringsdrift vorig jaar buiten de Oranjeselectie van Annan viel, terwijl ook Matla afgelopen week te horen kreeg dat zij er de komende wedstrijden niet bij zit. Volgens velen is dit een onbegrijpelijke keuze, want op het EK en ook in de Pro League heeft Matla bewezen er te staan wanneer nodig. De 22-jarige spits staat immers al op 40 treffers in 67 interlands. Is Matla er in Tokyo ‘gewoon’ weer bij? Wanneer het lukt om deze lijn door te trekken, denken wij dat ze in de jacht op de eerste gouden plak sinds 2012 nog van grote waarde zal zijn in Japan.

 

Frédérique Matla was belangrijk in de Pro League met tien treffers
Frédérique Matla was belangrijk in de Pro League met tien treffers

 

Reageer