Topscorers Hoofdklasse bij Heren en Dames na eerste speelrondes

 

In de Hoofdklasse voor mannen en bij de Livera Hoofdklasse voor dames zijn de topscorers nu overzichtelijk op een rijtje gezet. Bij de heren is het Tanguy Cosyns die met zes doelpunten uit drie wedstrijden de leiding neemt. Bij de dames is het Frederique Matla, die zoals de meeste analisten al hadden verwacht, de andere dames met drie doelpunten op achterstand houdt. 

Bij de heren is het opvallend dat binnen de top-5 een groot aantal strafcorner specialisten staan vermeldt. Tanguy Cosyns (Amsterdam), neemt de leiding en heeft alweer zes doelpunten gemaakt. Het Belgische sleepkanon Alexander Hendrickx volgt met maar een doelpunt minder dan Cosyns. Mink van der Weerden staat ook in de top-5 en heeft alweer vier doelpunten gemaakt. Het is opvallend dat binnen de top-10 er maar 1 speler van Kampong is te zien. Robbert Kemperman heeft tot nu toe drie doelpunten gemaakt.

Topscorers Livera Hoofdklasse

Bij de dames is het topschutter Frederique Matla die de leiding neemt. Matla kreeg afgelopen week opmerkelijk nieuws te horen. Bondscoach Alyson Annan liet Matla buiten de trainingsgroep. Net zoals afgelopen jaar, toen Ginella Zerbo niet werd geselecteerd, neemt Annan de topscorer van de Livera Hoofdklasse niet op in haar selectie. Matla, laat zich niet van de wijs brengen, en staat na de tweede speelronde aan de leiding.

Het is bij de dames opvallend dat er twee speelsters van Bloemendaal staan vermeld. Maria del Pilar Romang en Malou Nanninga staan op de zevende en negende plaats. De dames van Bloemendaal staan na twee speelrondes verrassend op de tweede plaats van de competitie.

Zie hier de topscorers bij de mannen en vrouwen

Reageer

Contact Us