Tristan Algera: 'Komen op dit moment tekort' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Tristan Algera: ‘Komen op dit moment tekort’

HGC verloor zondag de topper in en tegen Amsterdam met duidelijke cijfers: 4-0. De Wassenaarse ploeg begon goed aan het duel en bleef ondanks de achterstand hockeyen. Naarmate de wedstrijd vorderde kon HGC niet echt gevaarlijk meer worden. Dat kwam mede door het balverlies van de ploeg.

“We maken het onszelf heel erg lastig op bepaalde punten en ik denk dat iedereen het daar over eens zal zijn”, zegt HGC-aanvoerder Tristan Algera. “Ik denk dat we hebben laten zien dat we graag willen hockeyen, maar over het algemeen verliezen we te veel, te makkelijk, te naïef de bal.”

Kritisch

“Ik denk zeker dat we goed begonnen en bij vlagen goed gespeeld hebben”, gaat Algera verder. “We creëren in het begin wat kansen, wat corners. We hebben een aantal dingen goed gedaan, maar we mogen wel echt kritisch zijn op het feit dat we op het middenveld op een cruciale plek, op een cruciaal moment balverlies leiden. Ja, dan krijg je het om je oren.”

Na een goed beginfase van HGC waarin Algera zijn strafcorner zag worden gestopt door keeper Jan de Wijkerslooth kwam Amsterdam op voorsprong via Justin Reid-Ross, die vanaf de kop van de cirkel raak pushte. HGC was in het tweede kwart dichtbij de gelijkmaker, maar de inzet van Algera raakte de paal.

Uitlopen

Na rust liep Amsterdam uit naar 3-0. Casper Horn reageerde attent bij een strafcornerrebound en smashte de bal tegen de touwen. Een counter vormde de basis voor de derde Amsterdamse treffer. Mirco Pruyser werd vanaf links aangespeeld. De spits schoot uit de draai en liet keeper Sam van der Ven kansloos.

Met dit doelpunt was het duel beslist. HGC werd niet meer gevaarlijk. Reid-Ross zette met een rake corner de eindstand op 4-0.

Positief naar elkaar

“Ik denk dat we bij 1-0 en 2-0 gewoon zijn blijven spelen”, zegt Algera. “We weten ook dat als we een goal maken, dan kan het draaien. Daarom zijn we blijven hockeyen en positief gebleven naar elkaar. Dat vind ik een ontzettend goed punt. In het verleden wilde dat nog wel eens helemaal kantelen. Op een gegeven moment leden we zo ontzettend veel balverlies. Amsterdam kan zeer goed hockeyen, dan blijven de aanvallen achter elkaar komen en gaan de goals ook vallen.”

Na zes speelronden staat HGC op een vijfde plaats en in punten gelijk met nummer vier Oranje-Rood. “We moeten wel een beetje relativeren”, zegt Algera. “Vandaag (zondag, red.) was onze tweede moeilijke topwedstrijd. Alle relatief makkelijke wedstrijden hebben we heel erg gedisciplineerd gespeeld en dat is gewoon heel belangrijk.”

Zwaar

“We zijn heel erg bewust bezig met wat we aan het doen zijn. Daar zijn we beter in aan het worden. Maar we hebben het ook zwaar”, vertelt Algera. “We hebben eigenlijk maar een wissel van Heren 1 en dan beginnen de A’tjes al. Dat is hartstikke leuk voor de jongens, maar voor ons erg moeilijk om gas te blijven geven in een wedstrijd als vandaag. Dat zie je denk ik vooral in een laatste kwart.”

De ziekenboog van HGC is behoorlijk gevuld. Floris van der Linden scheurde in de eerste competitiewedstrijd al zijn voorste kruisband en ook Pelle Vos en Tom Hiebendaal zitten in de lappenmand. Algera zelf was ook niet honderd procent fit voor het duel met Amsterdam.

Op zestig procent

“Vandaag kon ik ook maar op zestig procent spelen”, verklaart Algera. “Ik heb een ontsteking in mijn lies en een minuut voor de wedstrijd schoot het ook nog in mijn rug. Dus ik kon niet echt gas geven.”

“Ik denk dat we het heel goed doen, maar dat we reëel moeten zijn”, gaat Algera verder. “Op dit moment komen we echt even tekort. Ik hoop dat we zo snel mogelijk weer compleet zijn. Dan kunnen we weer echt knallen.”

Bekijk de foto’s van het duel tussen Amsterdam en HGC

Reageer