Tristan Algera: 'Simpelweg leveren wat we tijdens training ook leveren' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Tristan Algera: ‘Simpelweg leveren wat we tijdens training ook leveren’

Met de 6-0 overwinning op Hurley herstelde HGC zich afgelopen zondag van de bittere pil die de ploeg een week eerder moest slikken toen het verrassend met 3-1 onderuit ging tegen Pinoké. “Dat we deze pot (tegen Hurley, red.) moesten winnen, was duidelijk”, zegt Tristan Algera, “maar we waren niet bezig met wat als.”

“We moeten simpelweg leveren, wat we tijdens de training ook leveren. Anders heeft het geen zin”, gaat Algera verder. “Als we de energie leveren en doen wat we afspreken, zijn we heel erg goed.”

De ene keer een vier, de andere keer een negen

Het is dit seizoen wisselvallig aan de kant van HGC. “Het kan per helft, per wedstrijd verschillen”, legt Algera uit. “En dat maakt het moeilijk. Af en toe wil het niet lukken. Als we goed zijn is het een negen en als het niet goed is een vier. Als we de afspraken nakomen, dan weten we dat we heel goed kunnen zijn.”

En dat bleek zondag. In de tweede helft denderde HGC over Hurley heen. “Het krachtsverschil viel in de eerste helft mee, maar in de tweede helft was dat verschil er wel. We hebben een aantal dingen veranderd, vooral in tactisch opzicht. De score had hoger kunnen zijn”, zegt Algera, die tegen Hurley een doelpunt meepikte en inmiddels op 15 treffers staat.

Weddenschap

“Met de club had ik afgesproken 15 goals te maken en die doelstelling heb ik bereikt”, gaat Algera verder, die geen prijs aan de ‘weddenschap’ had verbonden. “Dat had ik wel moeten doen, hahaha.”

Algera nam dit seizoen bij HGC het stokje bij de strafcorners over van Gonzalo Peillat. De Argentijnse specialist, die in twee seizoenen zestig doelpunten maakte, vertrok naar Duitsland om te spelen voor Mannheimer HC.

Gonzalo Peillat

“Gonzalo heeft het exceptioneel goed gedaan. Het is niet slim om jezelf met andermans prestaties te vergelijken. Gonzalo is iemand anders en ik probeer het zo goed mogelijk op mijn manier te doen. Het heeft voor mij wel de deuren geopend naar Oranje”, zegt Algera.

Door de zege op Hurley staat HGC zesde, maar de ploeg uit Wassenaar heeft slechts twee punten achterstand op nummer drie Oranje-Rood. Met nog zeven speelronden op het programma belooft het nog zeer spannend te worden.

Play-offs

“Het liefst blijf ik tot de laatste zondag knokken voor een plek in de play-offs. Dat is de luxe die we hebben in de Hoofdklasse. Dan kan je aan het einde ook zeggen dat de top vier ook daadwerkelijk de vier beste ploegen zijn”, zegt Algera die zondag naar ’t Kopje afreist voor de confrontatie met koploper Bloemendaal.

“Simpel gezegd: dit is een wedstrijd om naar uit te kijken. Een mooie wedstrijd om drie punten te pakken. De zege op Hurley heeft onze zelfverzekerdheid goed gedaan.”

Reageer