Turkstra: “Extra zuur om op deze manier te verliezen” - Hoofdklasse Hockey Nederland

Turkstra: “Extra zuur om op deze manier te verliezen”

In de eerste speelronde van de Hoofdklasse speelde de finalisten van vorig jaar, direct al tegen elkaar. In Eindhoven wisten beide teams niet te scoren, althans niet in het goede doel. Rotterdammer Turkstra maakte de enige treffer van de wedstrijd in zijn eigen goal, 8 minuten voor tijd. De ongelukkige verdediger kwam aan het woord in het AD.

“Zij pompten een bal de cirkel in die ik per ongeluk aanraakte. Extra zuur om op deze manier te verliezen. Er gingen meerdere dingen in de wedstrijd niet denderend maar dat het enige doelpunt nu uitgerekend een eigen doelpunt moest zijn, is vervelend,” reageerde Turkstra. Gedurende de hele wedstrijd waren er niet echt hele grote kansen. Maar de laatste paar minuten drong Oranje Zwart toch wat aan en probeerde met harde klappen de cirkel in iets te forceren. Rotterdam coach Reinoud Wolff vond het ook geen denderende wedstrijd: “Het was geen sprankelende wedstrijd tussen twee topploegen. Zowel wij als Oranje Zwart speelden een voorzichtige wedstrijd.” Wolff vond dat zo’n topper te vroeg kwam en denkt dat zijn team nog tijd nodig heeft om aan elkaar te wennen: “We hebben veel nieuwkomers en het kost tijd om op elkaar ingespeeld te raken. We moeten velduren maken om in het goede ritme te komen. Dat hebben we niet in een week klaargespeeld, daar zullen wat weken overheen gaan.”

Twee grote namen deden zondag niet mee. Robert van der Horst (OZ) had nog een weekje vakantie en Seve van Ass (Rotterdam) moest nog een schorsing uitzitten van vorig seizoen.

Comments (1)

  1. Seve van Ass een grote naam? Heb ik iets gemist?

Reageer