Uitslag poll: Ruime meerderheid vindt partydrugs géén doping - Hoofdklasse Hockey Nederland

Uitslag poll: Ruime meerderheid vindt partydrugs géén doping

Uit de poll op Hoofdklassehockey.nl, die sinds gister naar aanleiding van het nieuws van Jesse Mahieu op de website staat, blijkt dat een ruime meerderheid cannabis en andersoortige partysdrugs geen doping vindt.

Zeker 60 procent van de bezoekers vindt dat cannabis en andersoortige partydrugs geen doping is. De 40 procent daar tegenover vindt van wel. Jesse Mahieu zegt in Het Parool ook niet helemaal eens te zijn met het feit dat partydrugs in het rijtje van Epo moet staan.

“Ik begrijp dat middelen op de dopinglijst staan om sporters tegen zichzelf te beschermen, want ze zijn niet goed voor je en ze zijn verboden”, zegt Mahieu in Het Parool. “Maar de dopingregels zijn in mijn ogen in eerste instantie bedoeld om valsspelen tegen te gaan, zoals bij het gebruik van Epo. Heb ik vals gespeeld? Ik durf daar wel een vraagteken bij te zetten. In strikte zin heb ik volgens mij niet vals gespeeld.”

“Ik vind dat als ik in de zomer op een feestje uit de band spring, dit niets te maken heeft met het feit dat ik in de hoofdklasse speel. Maar het heeft er dus wel mee te maken. Dat is de keiharde realiteit. Die vrijheid bestaat voor mensen die een normale baan hebben van maandag tot vrijdag, maar niet voor mij. Als ik dit doe, ligt het op straat.”

Comments (10)

 1. Ab van der Wouden

  Als dit de verhouding van wel en geen gebruikers aangeeft in hockey Nederland is er iets ernstig mis! Leuk als Noor Tonkes dit ook op pakt en in de media brengt. “Hockey is niet doping maar drugs verslaafd”.

 2. hele vreemde, rare en ongenuanceerde brug die je probeert te slaan tussen het hebben van een mening en het gebruiken van drugs..

 3. Ab van der Wouden

  Klopt. Maar ik kan er niet zo goed tegen dat mensen het maar normaal vinden dat er drugs gebruik wordt in de hockey topsport.

 4. Beetje typisch, je doet iets wat niet mag en gaat dan zeggen eigenlijk moet het wel kunnen.

  Ik vind dit net zoiets als zeggen: ik weet dat je hier 100 moet rijden maar ik vind dat je hier best 120 kan.

  Jammer dan, er zijn regels vastgesteld, partydrugs vallen ook onder de verboden middelen; einde verhaal.

  Overigens, harddrugs, want daar hebben we het hier over zijn voor iedereen verboden. Of je nu topsporter bent of werknemer van 9 tot 5.
  Denk ook eens aan wat voor industrie je aan het werk houdt met alle moorden e.d. die daarmee gepaard gaan. Het is niet zo onschuldig als we hier wel eens denken.

 5. Ab van der Wouden

  Precies!

 6. Dick Jaspers

  Typisch NL, je haalt echt van alles door elkaar.

  Hij zegt niet dat het moet kunnen. Hij zegt dat het gebruiken van desbetreffende drugs volledig los staat van het hockey.

  Dat harddrugs verboden zijn en dat je door het afnemen ervan bepaalde industrieen in leven houdt wordt geenszins betwist. (Alhoewel je natuurlijk wel doordraaft (Laat jij je kind ook niet buiten spelen in deze boze buitenwereld?)) En als we met z’n allen echt zouden vinden dat het gebruik ervan zo vreselijk is zouden we bij dit soort feestjes beter moeten controleren en niet pas een paar maanden later op het hockeyveld.

 7. Over door elkaar halen gesproken…

  Hoezo zegt hij niet dat het moet kunnen? Hoe anders kun je het lezen als hij zegt; ik heb eigenlijk niet valsgespeeld, andere mensen mogen het wel, het was een feestje in de zomer en dat heeft met de HK niets van doen. Hij vind duidelijk dat hij het best zou moeten kunnen doen.

  Ik draaf niet door je geeft het zelf nota bene ook toe. Het irriteert me dat we hier doen alsof het allemaal zo onschuldig is terwijl er zeer zware criminaliteit achter zit. Dat dat op zich geen noodzakelijk gevolg van de coke is maar van de illegaleit daarvan realiseer ik me ook wel maar zolang het illegaal is mag je het dus niet gebruiken en dan moet je niet doen alsof het zo onschuldig is en dat hij ‘alleen maar’ “in de zomer op een feestje uit de band spring[t]”.

 8. Party animal

  Ik heb ook wel eens Canabis gerookt, gesnoven en 200 Km per uur gereden. Merkt niets van de zware criminaliteit en speelde de volgende dag net zo slecht als altijd. 🙂 EN NU ALLEMAAL WEER AAN HET WERK.

 9. De mijne reed 225 11 uur s’avonds op de A4 met 2 bierjes op , maar zonder canabis en gelukkig stond bier nier op de lijst.

 10. Van het spul dat hij heeft gebruikt, ga je langer door. Dus gewoon doping.

Reageer