Uitslagen zondag 12 april (dames)

Vandaag speelden de hoofdklasse-dames hun twintigste speelronde van het seizoen. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Wageningen dames RU

MOP – Oranje Zwart: 2-1

De dames van Oranje Zwart mochten twee weken dromen van het halen van play-offs, doordat de concurrenten onverwachts punten lieten liggen. Na zondag kunnen de Eindhovense vrouwen deze dromen beter vergeten door een nederlaag tegen MOP. Het team uit Vught, nog niet vrij van degradatiezorgen, kwam na achttien minuten spelen op voorsprong dankzij een doelpunt van Fleur de Waard. Valerie Magis maakte uit een strafcorner de gelijkmaker voor OZ. Pas twee minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist door een goal van Donja Zwinkels. Oranje Zwart heeft vier punten achterstand op plek vier, met nog twee speelronden te gaan.

Laren – Hurley: 1-1

Voor Hurley zit het seizoen sinds vorige competitieronde er eigenlijk al op. De vrouwen uit Amsterdam speelden zich in het dubbelweekend vrij van de degradatieplekken, maar komen punten te kort om nog aanspraak te maken op de play-offs om het landskampioenschap. Opponent Laren had nog wel wat te winnen: het thuisvoordeel bij die play-offs. De ploeg uit het Gooi deed een stap in de goede richting dankzij een treffer van Lisanne de Lange, maar vlak na rust maakte Hurley-speelster Stéphanie van der Raad deze score ongedaan met een doelpunt. Beide ploegen kwamen hierna niet meer tot scoren. Laren heeft door de remise twee punten achterstand op SCHC.

Pinoké – Kampong: 2-1

Na de knappe winst op buur Amsterdam twee weken geleden, boekten de vrouwen van Pinoké de tweede zege op rijk door Kampong te verslaan. De Utrechters kwamen nog wel op 1-0 door een doelpunt van Lisa van Baaren, maar zagen deze voorsprong in de tweede helft in een tijdsbestek van vijf minuten als sneeuw door de zon verdwijnen door twee rake strafcorners van de Steekneuzen. In eerste instantie schoot Frédérique Malefason raak. De tweede werd gescoord door Casey Sablowski. Net als Oranje Zwart weet Kampong dus ook niet optimaal te profiteren van het puntverlies van Amsterdam in de strijd om de vierde play-offplek. Pinoké verkeert ondanks de twee overwinningen nog steeds in de degradatiezone. Het heeft twee punten achterstand op de veilige plek negen.

Den Bosch – Amsterdam: 2-2

Maartje Paumen was weer eens belangrijk voor haar team Den Bosch. Niet alleen bracht zij haar ploeg in de zeventiende minuut op voorsprong via een strafcorner. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd – de scheidsrechter had al afgefloten, maar kende nog een strafcorner toe – behoedde ze haar team van een nederlaag tegen Amsterdam. Paumen is met 29 doelpunten topscorer in de Hoofdklasse. Lange tijd zag het er dus naar huis dat Amsterdam na twee nederlagen weer eens zou winnen. Gelukkig voor de hoofdstedelingen pakten concurrenten om de vierde play-offplek Oranje Zwart en Kampong helemaal geen punten, dus houdt Amsterdam de beste papieren voor het competitietoetje.

HDM – SCHC: 2-6

Claire Verhage was een ware plaaggeest voor de Haagse verdediging zondag. De Bilthovense spits scoorde twee maal voor én na rust en had derhalve een groot aandeel in de 2-6 zege van haar ploeg SCHC op hdm. SCHC kan de punten goed gebruiken, het is al geplaatst voor de play-offs, maar als tweede eindigen levert nog een fijn thuisvoordeel op in deze competitiefinales. Stichtse is Laren inmiddels voorbij op de ranglijst. Voor hdm staat niks meer op het spel. De Hagenaars zijn veilig en kunnen maximaal nog zevende worden deze competitiejaargang.

Wageningen – Bloemendaal: 2-1

Wageningen is weliswaar reeds gedegradeerd naar de Overgangsklasse, toch was het feest zondag bij de Gelderse ploeg. De eerste competitieoverwinning was een feit na een zege op Bloemendaal. Voor de Mussen een pijnlijke nederlaag, zij hadden de punten in hun missie de play-outs te ontwijken goed kunnen gebruiken. In theorie is dat nog steeds mogelijk, maar met een gat van zes punten dat in twee wedstrijden overbrugd dient te worden lijkt het Bloemendaalse lot bezegeld. Florentine Blom was de matchwinner bij Wageningen, zij schoot in de laatste minuut de bal binnen.

Reageer