Uitslagen zondag 12 april (heren)

Vandaag speelden de hoofdklasse-heren hun negentiende speelronde van het seizoen. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Kampong HGC heren MdW van der Linden Vijfeijken
(c) Maurice de Wert

Amsterdam – Pinoké: 11-1

Een monsterscore in het Amsterdamse Bos waarbij gastheer Amsterdam geen spaan heel liet van de buren Pinoké. Het werd 11-1. Justin Reid-Ross was topscorer met vier goals, alleen uit strafcorners, tegen zijn oude ploeggenoten.  Jan-Willem Buissant maakte drie van de overige zeven velddoelpunten. Dankzij de zege  en het puntverlies van Rotterdam klimmen de hoofdstedelingen naar de derde plek op de ranglijst. Pinoké blijft achtste lijkt veilig voor play-outs.

Hurley – Schaerweijde: 2-1

Belangrijk potje in Amsterdam, het duel tussen Hurley en Schaerweijde. Bij winst voor Hurley konden de hoofdstedelingen de afstand tot de play-outplekken vergroten naar zes punten. Bij winst voor Schaerweijde zouden de Zeistenaren op gelijk aantal punten komen met de opponent van de dag en zouden de resterende drie wedstrijden uitkomst moeten bieden. Schaerweijde kwam nog wel op voorsprong, maar door goals van Janiek Braaksma en Maarten Nyst ging de zege uiteindelijk toch naar Hurley.

Kampong – HGC: 2-4

Kampong had zondag play-offs veilig kunnen stellen, mits het een puntje of meer gepakt had tegen HGC. Dit lukte de blauwhemden echter niet, het verloor van HGC, dat dankzij de zege in de race blijft om een play-offticket. De Utrechters kwamen op voorsprong via een strafcorner van de stick van Loick Luypaert, maar lieten de opponent langszij komen via doelpunten van Rik van Kan en Gonzalo Peillat. Direct daarna vond Martijn Havenga uit een strafbal de gelijkmaker met de Gazellen. Diezelfde Peillat scoorde nog geen drie minuten later de 2-3. In de tweede helft bleef Kampong zoeken naar het Wassenaarse goal, maar was de tegenstander uiteindelijk de enige die na de thee scoorde. Kampong heeft nog één punt in de komende drie wedstrijden nodig om play-offs veilig te stellen.

Oranje Zwart – Bloemendaal: 3-3

Oranje Zwart is de eerste ploeg uit de Hoofdklasse mannen die reeds zeker is van play-offdeelname aan het eind van het seizoen. Twee keer kwam OZ op achterstand in de wedstrijd tegen Bloemendaal. Na 22 minuten stond er 0-2 op het scorebord door treffers van Simon Gougnard en Tom Boon. Op slag van rust maakte Mink van der Weerden de gelijkmaker, nadat Bob de Voogd eerder voor de 1-2 had gezorgd. Rogier Hofman leek de wedstrijd vijf minuten voor tijd te beslissen in Bloemendaals voordeel, maar Muhammad Rizwan voorkwam dit dankzij een goal in de laatste minuut. De Mussen moeten genoegen nemen met één punt, terwijl de volle drie zeer welkom waren geweest. Bloemendaal staat momenteel vierde met 36 punten, een plek die over drie wedstrijden recht geeft op het spelen van play-offs, maar voelt de hete adem van andere kapers Rotterdam (eveneens 36) en HGC (35) al in de nek.

Push – Tilburg: 4-4

Mocht Tilburg in de Hoofdklasse willen blijven, dan zal dat via de play-outs moeten geschieden. Dat was de conclusie van de middag nadat de Tilburgers met 4-4 gelijkspeelden tegen Push. Ook in dit duel viel een late goal: Willem Rath maakte twee minuten voor tijd de 4-4 en stelt daarmee degradatie voor Push in ieder geval nog een weekje uit. De play-outs waartoe Tilburg inmiddels veroordeeld lijkt, zouden een geschenk zijn voor Push. De Bredase club staat met twee punten stijf onderaan de Hoofdklasse en het heeft er alle schijn van dat Push de directe degradant van dit seizoen wordt. Door de remise tegen provinciegenoot Tilburg kwam Push ook niet dichterbij een play-outplek. Het heeft nog drie wedstrijden om zeven punten goed te maken op Tilburg.

Rotterdam – Den Bosch 2-3:

In Rotterdam stond in de eerste helft al 0-3 op het scorebord toen Kieran Govers, maker van het openingsdoelpunt, mocht aanleggen voor een strafbal. Hij miste, waardoor Rotterdam en Den Bosch met een 0-3 stand gingen rusten. Na de thee waren de Zuid-Hollanders gevaarlijker, maar kwamen niet verder terug dan 2-3. Een dure nederlaag, want Amsterdam en Bloemendaal passeren de havenstedelingen op de ranglijst, waardoor Rotterdam nu buiten de play-offplekken valt.

Reageer