Uitslagen 13 september (heren)

Zondag 13 september werd de hoofdklasse 2015-2016 geopend. De eerste speelronde van de heren leek een aantal sensaties in petto te hebben, maar de favorieten herstelden zich op tijd. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden van de heren.Amsterdam Bakker Tigges heren RV

Amsterdam – Den Bosch: 6-3
Van alle favorieten lijkt Amsterdam het best in staat het hoofd koel te houden. In het eigen Wagener Stadion stond het even 1-1, maar daarna liepen de hoofdstedelingen weg van het bezoekende Den Bosch. Eindstand 6-3 tegen een Den Bosch dat ten opzichte van vorig jaar flink wat kwaliteit erbij heeft gekregen.

SCHC – HGC: 4-5
SCHC was dichtbij, heel dichtbij een stuntje tegen HGC. De wedstrijd duurde net wat te lang voor de Bitlhovenaren. De Gazellen pakten een voorsprong, maar door een treffer van Thomas Vis werd de stand gelijk getrokken. Marc Schwarz, Barend van den Berg en Jeroen Wolters zetten de thuisploeg in de tweede helft drie keer op voorsprong, maar de bezoekers kwamen telkens terug. In de zeventigste minuut ging HGC alsnog met de overwinning aan de haal.

Kampong – Voordaan: 4-2
Nieuweling Björn Kellerman gaf in de tiende minuut direct zijn visitekaartje af aan het Utrechtse publiek door de openingstreffers tegen Voordaan te maken. Vijf minuten later maakte Martijn Havenga uit een strafbal de tweede. Daan Jongejans bracht zijn ploeg uit Groenekan terug naar 2-1. In de rust kreeg het reeds door de vrouwenploeg verwende Kampong-publiek zijn zin toen Robbert Kemperman de derde Utrechtse treffer maakte. Adriaan Stolk bracht drie minuten voor tijd de spanning terug, maar in de slotseconden maakte Quirijn Caspers de 4-2.

Pinoké – Rotterdam: 2-4
Rotterdam liet meteen zien wat Pinoké die middag in de havenstad te wachten stond. Jeroen Hertzberger zorgde in de derde minuut al voor de openingstreffer. Na 22 minuten verdubbelde Mitch Darling die score. Simon Egerton maakte voor rust nog de derde. De thee had Pinoké goed gedaan, want Dennis van Warmerdam kon vijf minuten in de tweede helft het eerste doelpunt voor de Steekneuzen maken. Thijs van Dam maakte echter een einde aan de Amsterdamse droom om terug te komen. Het doelpunt van Hidde Pfijffer, vijf minuten voor tijd, was niet meer van betekenis.

Schaerweijde – Bloemendaal 0-6
Roel Bovendeert, terug na lang blessureleed, opende de score voor zijn ploeg Bloemendaal. Het was het startschot voor een lekkere middag voor de Mussen. Ook Rogier Hofman, Tim Jenniskens, Glenn Schuurman en Russel Ford vonden het Zeister net. Schaerweijde moet de wonden likken en het volgende week opnieuw proberen.

Oranje Zwart – Hurley 4-2
Hurley was heel dichtbij een stuntje tegen landskampioen Oranje Zwart. De ruststand van 1-1, doelpunten van Bob de Voogd en Christiaan Stroboer, was lang niet gek voor de Amsterdammers. Benjamin Stanzl en Mink van der Weerden maakten in de tweede helft korte metten met de hoofdstedelijke ambities. Hurley kwam terug, maar een uitspeelcorner vlak voor tijd bracht de score op 4-2.

Comments (3)

  1. Bij nakijken video blijkt dat de 2-1 van Stanzl nooit over de lijn is geweest, dit terwijl de scheidsrechter er boven op stond!

  2. De 2-1 van Benjamin Stanzl is nooit over de lijn geweest, kijk de beelden op hockeynln maar na. Dit terwijl de scheidsrechter er bovenop stond!

  3. Klopt, maar als vd Heuvel 70 minuten in je nek loopt te schreeuwen sta j toch wat minder sterk in je schoenen blijkt elke week weer.

Reageer