Uitslagen HK (D): Amsterdam in topper langs SCHC

Amsterdam heeft op de achtste speeldag de topper tegen SCHC gewonnen. In het Amsterdamse Bos werd het 1-0. Koploper Den Bosch kende weinig mededogen met Pinoké: 8-1. Promovendus Groningen boekte de tweede overwinning van het seizoen door MOP met 1-0 te verslaan.

Amsterdam-SCHC 1-0

Na de nederlaag tegen Den Bosch verloor SCHC ook het tweede topduel in twee weken. Amsterdam was met 1-0 te sterk. Charlotte Vega besliste de wedstrijd. Haar doelpunt in de tweede helft bleek de enige treffer in het topduel. Het was voor de Amsterdamse ploeg alweer de zevende zege op rij en voor de derde maal op rij hield Amsterdam de nul. De tweede nederlaag op rij betekende dat SCHC van de tweede naar de derde plaats zakt ten faveure van Amsterdam.

Den Bosch-Pinoké 8-1

Den Bosch blijft koploper in de Hoofdklasse en behoudt de ongeslagen status. De landskampioen haalde zondag uit tegen Pinoké. Het werd 8-1. De Steekneuzen namen na negen minuten brutaal de leiding door een benutte strafcorner van Jet Zwolsman. Na de gelijkmaker van Pleun van der Plas liep de Bossche ploeg in een kwartier uit naar 6-1. Sian Keil, die terugkeerde na haar enkelbreuk, zette Den Bosch op voorsprong, waarna Maartje Paumen, uit een strafcorner, Lieke Hulsen, Marlies Verbruggen en Lidewij Welten het duel al voor rust beslisten. Met nog twee treffers in de tweede helft uit een strafcorner bepaalde Paumen de eindstand op 8-1. Door de nederlaag ziet Pinoké, dat elfde staat, het gat met concurrentie groeien.

Laren-Bloemendaal 4-1

Met drie benutte strafcorners was Stephanie de Groof de speelster van het duel voor Laren. De Belgische had met haar treffers een groot aandeel in de 4-1 zege op hekkensluiter Bloemendaal. Het andere Larense doelpunt kwam op naam van Lisanne de Lange. Pien Holleman deed nog iets terug voor Bloemendaal uit een corner. Het betekende de 3-1, maar verder kwamen de Damus niet. Laren heeft door de winst de derde plaats van SCHC in het vizier. Het verschil bedraagt slechts één punt. Bloemendaal blijft ook na acht duels puntloos.

Kampong-hdm 3-0

Na de 3-0 overwinning op hdm blijft Kampong de best-of-the-rest. Alle doelpunten van de Utrechtse ploeg kwamen op naam van Lisette Korink. Het was een onvervalste hattrick. Korink maakte al haar treffers, waarvan één uit een strafcorner, in de tweede helft. Kampong, dat al drie keer op rij heeft gewonnen, staat vijfde op drie punten van nummer vier Laren. Hdm incasseerde de vierde nederlaag op rij, maar is vooralsnog nog achtste in de Hoofdklasse.

Groningen-MOP 1-0

Groningen boekte de tweede overwinning van het seizoen na de minimale zege op MOP: 1-0. De promovendus heeft al acht punten uit acht wedstrijden verzameld. Met dit puntenaantal houdt Groningen de veilige plek negen in het vizier en is het acht punten los van directe degradatie. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam vlak voor rust op naam van Klaartje de Bruijn. Voor MOP was het alweer de vijfde nederlaag in acht duels. Hierdoor staat de Vughtse ploeg inmiddels op een negende plaats op één punt voorsprong op Groningen, dat op een play-outplek staat.

Oranje-Rood-Hurley 0-1

Met de minimale zege op Oranje-Rood boekte Hurley voor het eerst sinds de derde speeldag weer eens een overwinning. Het enige doelpunt kwam op naam van Renée van den Brand. Hierdoor steeg Hurley naar een zesde plaats op drie punten van nummer vier Kampong. Met de vijfde nederlaag in zes wedstrijden zit Oranje-Rood momenteel in een moeilijke periode. De Eindhovense ploeg is zevende met slechts een punt voorsprong op Groningen, dat de tiende positie bezet.

Comments (8)

 1. ‘Topcoach’ Siepman met zn grote verhalen presteert echt belabberd slecht met deze selectie. Wel nuttig om Belgen, Polen, Japanners naar zo’n team te halen, haal je toch wel 9 punten mee en aansluiting naar de playouts.

 2. Gefrustreerd O-R fan

  Het is wat het is. Helaas.

  Erger is dat ik weinig groeipotentieel zie in dit team.
  Ik vind het zwaar teleurstellend. Ik had met een team met zoveel “internationals” veel meer verwacht. Er wordt gewoon niet goed gehockeyd.
  Ik vraag me af of een team uit onze eigen jeugdopleiding niet hetzelfde niveau zou brengen. Zou in ieder geval beter voelen. Het niveau is gewoon maximaal middenmoot. Playouts lijkt me gelukkig onzin.
  Gelukkig wordt er ook veel energie in de jeugd opleiding gestoken.

 3. Helemaal met je eens. OR heeft top jeugd en er zijn zelfs nederlnads A meiden niet opgenomen in de selectie voor B buitenlanders. Doodzonde en zo gaat ze zeker niet aansluiten bij de top 4, verkeerd beleid en verkeerde keuzes van Siepman. Dan nog vallen de prestaties met dit team enorm tegen. Natuurlijk eindigen ze buiten de playouts, maar met dit team tegen een verzwakt Laren hadden ze heel lang mee moeten kunnen doen om playoffs.

 4. 8 gespeeld, 0 punten. Ondanks de toevoeging van Helen en Kate, welke de afgelopen twee wedstrijden ontbraken, gaat het verdedigend net zo slecht als vorig jaar. Eigenlijk dus slechter als hun toegevoegde waarde geëlimineerd wordt. Doordat Bloemendaal meer druk probeert te zetten vallen er achterin gaten waar de tegenstander makkelijk door hockeyt en dan stuit op een onzekere keeper. Bij de strafcorners gisteren ging ze ook in de fout. Waarom niet terug vallen op een meer verdedigende speelwijze en een andere keeper. Op basis van de filmbeelden die gedeeld worden weten de tegenstanders inmiddels wel de verdedigende zwakke punten. Misschien een tip voor TdN om voor de komende wedstrijden hier wat wijzigingen in aan te brengen. De komende drie wedstrijden (OR, Groningen, Pinoké)zijn bepalend voor rechtstreekse degradatie of play-outs (en de toekomst van TdN?).

 5. SCHC op papier beste team. Op het veld zoals altijd geen winnaars.

 6. @ Optkopje
  Tja, na 8 verliespartijen zou het besef bij de coaching ook kunnen/moeten ontstaan dat verkeerde keuzes worden gemaakt. Het kan niet alleen aan de spelers liggen. Teun is bovendien wel erg onzichtbaar tijdens de wedstrijden. Aardige man maar een wereldspeler hoeft nog geen goede coach te zijn. Zie in het voetbal Gullit en van Basten.

 7. Schc weer +2 top internationals, zou nu toch echt een x moeten hoor, wat een namen. Gister vond ik Amsterdam echt sterker, creëerde veel meer kansen, schc meer corners. Maar Amsterdam heerste. 2 toppers gespeeld, 2 verloren weer voor schc, toch heel vreemd…

 8. Net zoals vorige week tegen Den Bosch schutteren van Maasakker en Jongepier. Zie hoe van Maasakker terug hobbelt en hoe Jongepier afstapt.

Reageer

Contact Us