Uitslagen HK (D): Amsterdam verliest, Den Bosch gelijk

Een valse start voor Amsterdam. De runner-up van vorig seizoen is het seizoen begonnen met een 1-0 nederlaag in Eindhoven tegen Oranje-Rood. Landskampioen Den Bosch kwam bij Hurley niet verder dan 1-1. Promovendus Groningen verloor in eigen huis met 3-1 van SCHC en hdm boekte de grootste zege op de eerste speeldag. Het versloeg Pinoké met 0-4.

Oranje-Rood-Amsterdam 1-0

Fusieclub Oranje-Rood kende een prachtig begin van het seizoen. Op het vernieuwde complex in Eindhoven werd titelfavoriet Amsterdam met 1-0 verslagen. Het was voor het eerst sinds 1994 dat de Amsterdamse ploeg, die aantrad zonder de naar Zuid-Afrika vertrokken Eva de Goede en de zieke Ellen Hoog, met een nederlaag uit Eindhoven vertrok. In de eerste helft verzuimde Amsterdam op voorsprong te komen. Een strafbal werd door Lauren Stam naast het doel gepusht. Na rust besliste Donja Zwinkels het duel in het voordeel van Oranje-Rood.

Lees hier de de reactie van Amsterdam-coach Rick Mathijssen.

Hurley-Den Bosch 1-1

Waar titelfavoriet Amsterdam met lege handen huiswaarts keerde, hield Den Bosch een punt over aan de eerste speeldag. In het Amsterdamse Bos speelde de landskampioen met 1-1 gelijk tegen Hurley. Maartje Paumen voorkwam in de slotfase een nederlaag voor de Bossche ploeg, die in de eerste helft op achterstand was gekomen door een doelpunt van Pamela Raaff. Hoewel Hurley er niet in slaagde om voor het eerst sinds 1997 te winnen van Den Bosch werd wel een einde gemaakt aan een reeks van twaalf nederlagen tegen de landskampioen.

Lees hier de reactie van Hurley-coach Jorge Nolte.

Groningen-SCHC 1-3

Promovendus Groningen is er niet in geslaagd voor eigen publiek voor een stunt te zorgen. Het verloor met 3-1 van SCHC. De Bilthovense formatie bekroonde een sterke openingsfase met twee doelpunten. Claire Verhage zette SCHC op voorsprong, waarna Caia van Maasakker vijf minuten later uit een strafcorner de score verdubbelde. Pam van Asperen tekende nog voor rust voor de Groningse aansluitingstreffer. De gelijkmaker bleef uit. Het was SCHC dat in de tweede helft nog scoorde. Ginella Zerbo zette de eindstand op het scorebord.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Groningen en SCHC.

Pinoké-hdm 0-4

Hdm schoot op de eerste speeldag prima uit de startblokken. In het Amsterdamse Bos werd Pinoké met ruime cijfers opzij geschoven (0-4). De doelpunten werden netjes verdeeld over beide helften. Fay van der Elst opende de score, waarna Demi Lefranc de tweede Haagse treffer maakte. Na rust was Van der Elst opnieuw trefzeker. In de slotfase maakte Pien Dicke er nog 0-4 van. De ruime zege zorgt ervoor dat hdm na een speeldag koploper is in de Hoofdklasse.

Laren-Kampong 1-1

Laren is op de eerste speeldag niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Kampong. Bij rust keek de ploeg uit het Gooi tegen een achterstand aan. Olympisch kampioene Sophie Bray had Kampong in de eerste helft op voorsprong gezet. Tien minuten in de tweede helft scoorde Lisanne de Lange de gelijkmaker uit een rebound van een strafcorner.

MOP-Bloemendaal 1-0

Lange tijd leek het duel af te steven op een doelpuntloos gelijkspel, maar het venijn zat hem in de staart. In de laatste minuut kwam de bal uit een strafcorner bij Emma Puvrez die scoorde waardoor de volle buit in Vught bleef. Bloemendaal-coach Teun de Nooijer bleef zo bij zijn eerste wedstrijd in de Hoofdklasse als hoofdverantwoordelijke met lege handen achter.

Comments (1)

  1. Ieder verslag is gewoon gejat van de concurrent.

Reageer

Contact Us