Uitslagen HK (D): Amsterdam verliest, eerste punt Bloemendaal

Op de tiende speeldag in de Hoofdklasse dames heeft Bloemendaal het eerste punt van het seizoen veroverd. In en tegen Groningen werd met 1-1 gelijkgespeeld. Amsterdam leed de tweede nederlaag van het seizoen. Kampong knokte zich terug na een 2-0 achterstand en won met 3-2. De topper tussen Laren en SCHC bleef zonder doelpunten.

Kampong-Amsterdam 3-2

Amsterdam leed de tweede nederlaag van het seizoen. De ploeg verspeelde in Utrecht een 2-0 voorsprong. Al na vier minuten zette Kelly Jonker Amsterdam op voorsprong, waarna Charlotte Vega de marge in de tweede helft verdubbelde. Daarmee leek de overwinning zeker, maar Kampong knokte zich knap terug in de wedstrijd. Sophie Bray verkleinde de achterstand om vervolgens tien minuten voor tijd de gelijkmaker aan te tekenen. Michelle Fillet besliste het duel in Utrechts voordeel door zes minuten voor tijd het hoofd koel te houden bij het nemen van een strafbal. Door de nederlaag zakt Amsterdam een plaatsje op de ranglijst ten faveure van SCHC. Beide ploegen hebben wel hetzelfde puntenaantal. Kampong kroop dichterbij Laren, dat op een vierde plaats staat. Het verschil bedraagt slechts een punt.

Groningen-Bloemendaal 1-1

Groningen heeft niet voor de volle honderd procent kunnen profiteren van de nederlaag van MOP. In eigen huis kwam de promovendus tegen Bloemendaal niet verder dan 1-1. Pam van Asperen maakte zo’n tien minuten voor tijd de gelijkmaker, nadat Kim van Leeuwen Bloemendaal in de tweede helft op voorsprong had gezet. De puntendeling betekent voor Bloemendaal dat de ploeg eindelijk van de hatelijke nul af is, maar wel hekkensluiter blijft. Groningen liep slechts één punt in op MOP, dat negende staat. Het verschil is nu drie punten.

Laren-SCHC 0-0

Het duel, dat al om 11.00 uur begon, eindigde zoals het begon: 0-0. Het is de eerste puntendeling van het seizoen voor SCHC, dat tevens voor de tweede keer op rij de nul hield. Voor Laren was het al de derde remise. Bovendien heeft de ploeg al twee wedstrijden op rij niet meer gescoord. In de stand steeg SCHC door de nederlaag van Amsterdam naar de tweede plaats. Het verschil met Laren blijft vier punten.

MOP-Den Bosch 2-3

Het ging niet makkelijk, maar Den Bosch heeft drie punten meegenomen uit Vught. MOP kwam via Jolijn Donkers tegen de verhouding in op voorsprong. Nog voor het rustsignaal draaide Maartje Paumen eigenhandig de score om dankzij twee rake strafcorners. Vijf minuten na rust zette Donkers MOP op gelijke hoogte. Nadat MOP een grote kans op de 3-2 miste, besliste Lieke Hulsen het duel in het voordeel van de Bossche ploeg. Met de zege liep de landskampioen uit op de concurrentie. Het verschil met SCHC en Amsterdam bedraagt vier punten.

Pinoké-Hurley 2-2

Pinoké heeft het tweede punt van het seizoen gepakt. In de Bosderby hielden de Steekneuzen de buren van Hurley op 2-2. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. In een tijdsbestek van elf minuten werd vier keer gescoord. Lise Donkersloot zette Hurley met een rake strafcorner op voorsprong, maar Jet Zwolsman maakte uit een corner gelijk. Pinoké kwam vervolgens op voorsprong dankzij Alma Fenne. Lang duurde de vreugde niet, want twee minuten later stond het alweer gelijk door Marili Visch. Met een punt blijft Hurley op een zesde plaats op twee punten achterstand op Kampong en Pinoké was en is elfde met een punt voorsprong op hekkensluiter Bloemendaal.

Oranje-Rood-hdm 1-1

De wedstrijd tussen de directe concurrenten is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Al na vier minuten kwam de Eindhovense ploeg op voorsprong door Valerie Magis, die trefzeker was uit een strafcorner. Manouk Vernij maakte tien minuten na rust gelijk uit een cornervariant. Hierdoor blijven beide ploegen in punten gelijk en is Oranje-Rood zevende en hdm achtste.

Reageer

Contact Us