Uitslagen HK (D): Bloemendaal gelijk en Groningen wint

De eerste competitiehelft in de Hoofdklasse dames zit erop. Op de elfde speeldag speelde hekkensluiter Bloemendaal met 1-1 gelijk tegen Pinoké, dat voorlaatste staat. Promovendus Groningen won in Den Haag met 1-0 van hdm en Amsterdam versloeg Laren in de topper met ruime cijfers: 5-1.

Bloemendaal-Pinoké 1-1

Bloemendaal sluit de eerste competitiehelft af als hekkensluiter, maar de ploeg pakte zondag wel een punt tegen concurrent Pinoké. De Steekneuzen kwamen al na vijf minuten op voorsprong door een doelpunt van Marjolein Ceulen. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft maakte Myrthe van Kesteren voor Bloemendaal gelijk. Het verschil tussen beide ploegen blijft één punt in het voordeel van Pinoké. Het gat naar de veilige negende plaats bedraagt elf (Bloemendaal) en tien (Pinoké) punten.

hdm-Groningen 0-1

Het is Groningen dan eindelijk gelukt om een uitwedstrijd in de Hoofdklasse te winnen. De promovendus pakte dit seizoen tot dusver pas één punt buitenshuis. Daar zijn zondag drie punten bijgekomen dankzij de winnende treffer van Klaartje de Bruijn. Ze rondde vijf minuten na rust een strafcornervariant doeltreffend af. Met de winst sluit Groningen een prima eerste helft van het seizoen af. In elf duels verzamelde de promovendus twaalf punten en staat de ploeg op een tiende plaats op één punt van het drietal MOP, hdm en Oranje-Rood.

Amsterdam-Laren 5-1

Laren heeft vlak voor de winterstop een gevoelige nederlaag geleden. De ploeg ging zwaar onderuit in en tegen Amsterdam. Het werd liefst 5-1. Het begon allemaal zo goed voor Laren, want na een minuut spelen kwam de Gooise formatie aan de leiding door Lisanne de Lange. Kelly Jonker maakte na bijna een kwartier de gelijkmaker en de aanvalster zette vervolgens Amsterdam uit een strafcorner op voorsprong. Sterre Deetman bepaalde de ruststand op 3-1. In de tweede helft was Deetman opnieuw trefzeker, nadat Charlotte Vega de stand al na 4-1 had getild. Ondanks de nederlaag blijft Laren vierde, omdat Kampong verloor en Hurley gelijkspeelde. De voorsprong bedraagt respectievelijk één en twee punten. Amsterdam blijft derde en ziet het verschil op Laren groeien naar zeven punten.

Den Bosch-Kampong 2-0

Met de koppositie en een ongeslagen status gaat landskampioen Den Bosch de winterstop in. Het duel met Kampong, dat vorige week Amsterdam versloeg, werd in de eerste helft al beslist. Marlies Verbruggen profiteerde van balverlies van Kampong. Na een één-twee met Lieke Hulsen schoof Verbruggen de bal in het doel. Maartje Krekelaar bepaalde vervolgens de eindstand op 2-0. Kampong wist zodoende niet te profiteren van de nederlaag Laren. De Utrechtse ploeg blijft vijfde op een punt van Laren.

SCHC-Oranje-Rood 3-1

Met de 3-1 zege op Oranje-Rood sluit SCHC de eerste seizoenshelft af op een tweede plaats. De Bilthovense ploeg keek na vijf minuten al tegen een achterstand aan. Een strafcorner van Oranje-Rood werd door een verdedigster van SCHC op onreglementaire wijze gestopt. Hierdoor kende de scheidsrechter een strafbal toe, die door Valerie Magis werd benut. Nog voor rust draaide SCHC de score om. Roos Drost tekende voor de gelijkmaker, waarna Caia van Maasakker een strafcorner verzilverde. In de tweede helft zette Van Maasakker, opnieuw uit een corner, de eindstand op het bord. Oranje-Rood blijft door de nederlaag zevende op de ranglijst met een voorsprong van slechts één punt op een play-outplek.

Hurley-MOP 0-0

Het duel tussen Hurley en MOP eindigde zoals het begon: 0-0. Met een puntendeling kunnen beide ploegen niet echt tevreden zijn. Hurley wist niet ten volle te profiteren van de nederlagen van Laren en Kampong. De ploeg blijft zesde op een punt van Kampong en twee op Laren. MOP zag promovendus Groningen naderen tot op een punt, maar zag concurrenten hdm en Oranje-Rood ook verliezen.

Comments (25)

 1. Bloemendaal-Pinoke gekeken, Pinoke kwam geweldig uit de startblokken en maakt goed velddoelpunt. Daarna lijkt het wat in te kakken. Bdaal apatische ploeg. Als er wat meer rust/overzicht zou zijn dan maken ze wel nog een doelpunt, want ze willen wel graag. Bij Pinoke gaat het voorin mis, veel balverlies en geen middenvelder die hem eens in de as vraagt.

 2. Dramatische Bloemendaal. Ieder andere coach was allang aan de kant gezet maar het is natuurlijk moeilijk om club icoon de Nooijer weg te zetten. Dus…… iedere topspeler is nog geen goede coach.

 3. De Nooijer ontbeert elke leiderschapskwaliteit, dat was in het veld al zo, gedurende zijn maatschappelijke loopbaan en het wordt nu weer bewezen.

  Verlos deze man uit zijn lijden; een gezonde portie zelfreflectie zou hem vervolgens moeten behoeden voor meer ongefundeerde stappen in zijn werkzame leven

 4. De balans voor Bloemendaal bij de winterstop is dat er nu 2 schamele puntjes zijn behaald met een doelsaldo van -25 (34 tegendoelpunten). Vorig jaar tegen de zelfde tegenstanders en Groningen vervangen door de promovendus van toen (en zonder Engelse internationals) 7 punten en een doelsaldo van -25 (35 tegendoelpunten) en het jaar daarvoor, het eerste jaar in de hoofdklasse, 7 punten met een doelsaldo van -15 (29 tegendoelpunten). Dat zijn de kille cijfers van het eerste half jaar Teun/André aan het roer. Als je het spel ziet, vooral gisteren, constateer ik het volgende. Een heel (te)lichte aanval. Een middenveld met pingelaars die de bal brengen maar niet bij een medespeler. Een verdediging die heel onzeker is door de vele positiewisselingen. Een keeper die, zelfs als ze in de aanval zijn, bevelen staat te blaffen wat duidelijk irritaties oplevert met de overige teamgenoten. Coaches die alleen gebruik maken van de lievelingetjes op de bank en drie speelsters gewoon negeren. Dat is ook niet bevorderlijk voor de sfeer. Kortom, ongestructureerd paniek hockey. In het veld zijn totaal geen speellijnen en automatismen te bekennen. Ze werken hard maar zonder sturing vanaf de kant. Willen ze het de tweede seizoenshelft nog recht trekken dan moet er wat veranderen in de combi basis elf en coaches. De huidige combi heeft bewezen dat deze niet werkt. Kunnen Teun en Andre niet met de Sint mee in de zak naar Spanje!!!

 5. Helemaal eens met bovengenoemde commentaren over Bloemendaal. Gisteren was Pinoké gewoon gestructureerder al creëerde het ook weinig kansen. Het was een zeer matige wedstrijd van twee kanten. Het viel inderdaad op dat er irritaties waren tussen speelsters onderling en met de keeper. En nu maar hopen dat Kate en Helen de boel aan de gang krijgen. Kunnen die niet speler/coach worden in de tweede seizoenshelft?! Het is voor Bloemendaal te hopen dat ze er überhaupt nog zin in hebben om hun naam te verbinden aan een zinkend schip. Het bestuur moet echt ingrijpen!!!

 6. En jij bent de papa van 1 van de 3 speelsters die op de bank zit?
  Jij bent die vader waar elke dochter zich voor schaamt. In je mand, af!

 7. @ @optkopje

  In geen geval. Ik ben een betrokken Bloemendaler die elke thuiswedstrijd komt kijken. Normaal als vermaak. Ik vind het jammer dat de dames steeds verder wegzakken en zo weer afglijden naar de overgangsklasse. Ondanks alle investeringen in trainersstaf en speelsters.

 8. Laren 5-1 verloren. Wat is daar aan de hand?

 9. Diezelfde uitslag had een week eerder ook niet misstaan.

 10. Hoofdklaser

  Ik ben zelf een Larenfan en idd vorige week had schc met meer fan 5 doelpunten verschil moeten winnen. Laren heeft toen heel werf mazzel gehad.ik weet niet wat het is, nieuwe coach? Het kan toch niet zo zijn dat het alleen aan Willemijn bos en kim lammers ligt.
  Tijd geleden dat Joyce ook al zo veel doelpunten tegen heeft gehad

 11. Laren was extreem kwetsbaar.Amsterdam had er nog wel een paar bij kunnen schieten. Het is dat alle middenmoters elkaar weer blijven verslaan, anders had Laren geen vierde gestaan. Ik denk dat dit het minst aantal punten van een nummer 4 de afgelopen jaren is. Alle criticasters die na 3 wedstrijd riepen dat de competitie gespeeld was, hoor je ook ineens niet meer. Brinkman, jij leest dit ook. Moet je nu niet ook even zo’n opportunistische tweet eruit gooien? Siepman vond was een heleboel aan het roepen, moet hij niet gewoon wat meer punten pakken met dit team? Laren is absoluut te pakken dit jaar.

 12. Willemijn Bos scheelt natuurlijk veel. Maar Drost is natuurlijk niet van deze tijd en daardoor geen topper.

 13. Ik was een van degenen die riep dat deze competitie voorspelbaar en niet interessant is. Vind ik nog steeds, ook al verliest nummer 4 van nummer 2. Denk dat Laren eindigt op 4e plek, en Kampong of RW niet. Ik hoop dat ik me vergis, tbv de competitie. Maar ga me niet vertellen, dat na deze wedstrijden tegen A’dam en SCHC er opeens wél een interessante ontwikkeling is, en HK dames geen probleem heeft.

 14. Floppieenteun

  Wat een gezeur over het functioneren van de Nooijer. De Nooijer is Bloemendaal. Met afstand de grootse zoon van de club. Elke Bloemendaal fan wil dat de Nooijer het seizoen afmaakt bij dames 1. Aan de Nooijer kom je gewoon niet, degradatie of niet. Geen enkele andere coach presteert met dit dames 1 elftal van Bloemendaal beter (vergeet ook niet dat topcoach Tichelman bij dames 1 betrokken is). Daarvoor is er gewoonweg te weinig kwaliteit. En dat kan je niet op het conto van de Nooijer schrijven. Bloemendaal moet er alles aan doen om niet laatste te worden. Als ze tweede van onderen worden gaan ze het in de play-outs redden. Het verschil met de overgangsklasse is te groot om dan te degraderen.

 15. @phe welk probleem is er dan? Laren gaat de komende jaren structureel minder worden, kampong, OR, Hurley en HDM kunnen met jonge ploegen gaan meedoen. Ook bij Amsterdam en schc zal er flink verjongd moeten gaan worden en die ploegen zullen dus ook opnieuw moeten gaan bouwen. Alleen DB zal e komende jaren met afstand de sterkte en beste selectie hebben, maar dat is al 19 jaar zo…

 16. @floppieenteun

  De selectie van Bloemendaal dames 1 is gewoon te zwak voor de hoofdklasse. De keepster is ook niet op haar niveau.
  En daarnaast een wereldspeler hoeft niet altijd meteen een top coachte zijn!

 17. @Floppieenteun
  Teun samen met Floppie is ook een optie in plaats van met Morees! Misschien dat de klik er dan wel is.

 18. @Floppieteun

  Het is heel simpel Teun heeft kortweg de kwaliteiten niet om nu aan het roer te staan als hoofdcoach. Hij mist een aantal belangrijke vaardigheden die hij nodig heeft bij het jonge team.
  Daarnaast is de selectie ten opzichte van afgelopen jaren niet veel veranderd, ze hebben 5 nieuwe spelers die alleen maar voor in de breedte goed zijn. De sfeer tijdens wedstrijden wordt er ook niet beter op, een aantal meisjes spelen helemaal niet.
  Ik ben erg benieuwd wat het bestuur gaat doen met het begeleidingsteam in de winter. De Nooijer moet zijn eigen koers gaat varen en niet die van de rest.

 19. Hoofdklasser

  Ik ben wel weer eens benieuwd wat ons floppies hier op te zeggen heeft.

 20. @Floppieenteun

  @Floppieenteun
  Je bent zeker al een tijd niet meer bij Dames 1 wezen kijken. “Elke Bloemendaal fan wil dat de Nooijer het seizoen afmaakt bij dames 1”. Kom eens lang de lijn luisteren bij de fans die er wel elke week staan. Of zijn dat geen “echte” fans in jouw ogen. Helemaal eens met de reactie van Greet.

 21. Laren is van de Top 4 zeker in de breedte de minste ploeg, de ploeg heeft ook behoorlijk aan kwaliteit verloren plus het feit dat Lieke van Wijk de 1e seizoenshelft amper meegedaan heeft dus mis je een behoorlijk aantal doelpunten. Los van dit alles kun je natuurlijk verliezen van Amsterdam. Ik denk dat Laren uiteindelijk gewoon 4e zal gaan worden omdat de ploegen 5 t/M 12 gewoon een stuk minder zijn dit soort clubs/ploegen kunnen zich oppeppen tegen de top 4 maar laten tegen elkaar zoveel punten liggen dat ze het uiteindelijk dus niet zullen halen.

 22. Teun mist volgens mij ook een aantal kwaliteiten. Oa spelers motiveren en meenemen, Morees compenseert dit niet. Maar ik gok dat Teun enorm veel krediet heeft. Daarnaast vindt Bdaal de dames minder belangrijk. En realiseren ze zich waarschijnlijk dat de speelsters niet zo top zijn. Als laatste beseffen ze nu dat Nolte het gewoon heel goed heeft gedaan. Twee oud Bdaal heren 1 spelers worden geholpen. Teun krijgt via de dames ervaring in de senioren, Morees blijft aan de praat met dames 1. Ze maken gewoon het seizoen af bij Bdaal, misschien dat er nog iemand als een motivator naast wordt gezet, maar dat zal waarschijnlijk geruisloos gaan.

 23. Hoeveel begeleiding wil je hebben? Met Teun, Andre Morees, Thomas Tichelman en Wietske de Ruiter puilt het al uit. Bovendien zou het een bewijs van het onvermogen van TdN/Andre zijn als je er nog iemand bij gaat hangen. Nee, structurele wijzigingen zijn noodzakelijk om het team weer aan de praat te krijgen. Zoals al in het commentaar van Greet aangegeven verschilt het team niet zoveel van vorig jaar. Alleen zijn er een paar spelers geslachtofferd door inbreng van nieuwe in de hoop op verbetering. Alleen dat blijkt dus averechts te werken.

 24. Veel praten in de winterstop. Wie van het begeleidingsteam is daar sterk in?

 25. Zie nu dat mental training het vak is van Wietske de Ruiter. Er gaat dus niemand bij gezet worden. Ze gaan heel veel praten en dingen doen in de winterstop en in aanloop naar de 2e helft.

Reageer

Contact Us