Uitslagen HK (D): Den Bosch aan kop na zege op SCHC

Op de zevende speeldag hebben de dames van SCHC de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. In eigen huis werd verloren van landskampioen Den Bosch (2-3), dat meteen ook de eerste plaats in de ranglijst overnam van SCHC. Onderin pakte Pinoké het eerste punt van het seizoen dankzij een doelpuntloos gelijkspel tegen Groningen.

SCHC-Den Bosch 2-3

De onbetwiste topper van het weekend werd gewonnen door Den Bosch. Ginella Zerbo opende na negen minuten de score voor SCHC. Nog voor rust was de score in het voordeel van de Bossche ploeg omgedraaid via een solo van Lidewij Welten en een benutte strafcorner van Maartje Paumen. In de tweede helft maakte Caia van Maasakker, eveneens uit een corner, de gelijkmaker, maar een kwartier voor tijd besliste Paumen de wedstrijd in het voordeel van Den Bosch. De international benutte een strafbal. Paumen liet keepster Maddie Hinch kansloos. Hiermee revancheerde ze zich enigszins voor de gemiste strafbal in de finale van de Olympische Spelen in Rio toen Hinch de inzet van Paumen keerde.

Pinoké-Groningen 0-0

Het eerste punt van het seizoen is binnen voor Pinoké. Door het doelpuntloze remise tegen concurrent Groningen blijft het verschil tussen beide ploegen vier punten. De Steekneuzen verlieten wel de laatste positie op ranglijst, omdat Bloemendaal een nederlaag incasseerde tegen Kampong en hierdoor puntloos bleef.

hdm-Amsterdam 0-3

Opnieuw leed hdm tegen een topploeg een nederlaag. Na het verlies tegen SCHC (3-2) en Den Bosch (4-1) werd zondag met 3-0 verloren van Amsterdam. Pas vlak voor rust kwam de Amsterdamse ploeg op voorsprong. Maria Verschoor tekende voor het openingsdoelpunt. In de tweede helft verdubbelde Kelly Jonker de voorsprong, waarna Ellen Hoog de eindstand op het bord zette. Dankzij de zesde overwinning op rij blijft Amsterdam derde, maar staat het in punten gelijk met nummer twee SCHC. Hdm zakte door de derde verliespartij op rij naar plek zeven.

Hurley-Laren 1-1

Na drie nederlagen op rij heeft Hurley weer eens een punt gepakt. In eigen huis werd het 1-1 tegen Laren. Hurley kwam al na zeven minuten op voorsprong door Sabine van Silfhout. Vijf minuten later kwam Laren op gelijke hoogte via Laurien Leurink. De ruststand betekende uiteindelijk ook de eindstand. Laren blijft op een vierde plaats, terwijl Hurley inmiddels op een negende plaats staat op drie punten voorsprong op een play-outplek.

MOP-Oranje-Rood 2-1

MOP heeft zich gerevancheerd voor de 7-0 nederlaag vorige week tegen Laren. De Vughtse ploeg was zondag met 2-1 te sterk voor Oranje-Rood. In de 13de minuut kwam MOP uit voorsprong door Rosalie de Beer. Deze marge werd na rust vergroot door Floor Hoogers. Donja Zwinkels, vorig jaar nog actief voor MOP, bracht met de aansluitingstreffer de spanning terug in de wedstrijd, maar ondanks een slotoffensief bleef MOP overeind. Door de nederlaag raakt Oranje-Rood achterop bij de top vier. Het verschil met Laren bedraagt al vijf punten. MOP is achtste en staat in punten gelijk met Oranje-Rood op plaats zes.

Bloemendaal-Kampong 3-5

Bloemendaal staat ook na de zevende competitiewedstrijd met lege handen. De ploeg verloor voor eigen publiek met 5-3 van Kampong. Hierdoor zakt Bloemendaal naar de laatste plaats op de ranglijst. In de twaalfde minuut kwam Bloemendaal op voorsprong door een doelpunt van Myrthe van Kesteren. Na rust sloeg Kampong in twee minuten twee keer toe. Georgina Oliva Isern maakte gelijk uit een strafcorner, waarna Sophie Bray de Utrechtse ploeg op voorsprong zette. Kim van Leeuwen maakte gelijk, maar een minuut later lag de bal aan de andere kant in het doel. Michelle Fillet zette Kampong opnieuw op voorsprong. De Utrechtse ploeg liep vervolgens uit naar 2-5 dankzij opnieuw Bray en Karlijn van der Linden. Joëlle Ketting bepaalde in de slotminuut de eindstand op 3-5.

Comments (7)

 1. Voor Bloemendaal, zonder de Engelse internationals, een goede testcase tegen Kampong voor de vrouwen van TdN. Vorig jaar 0-2 verlies, het jaar daarvoor 3-2 winst. Er was dus hoop. Nu na een goede eerste helft stortte het geheel finaal in elkaar. 3-5 verlies. Vorig jaar alleen tegen Den Bosch 5 doelpunten in één helft tegen gekregen. Nu dus ook tegen Kampong. Vanaf de kant en in het veld geen coaching, een onzekere verdediging en keeper. Er lijkt geen samenwerking en vertrouwen te zijn tussen haar en de verdediging. Aanvallend ging het redelijk. Volgende week Laren uit (vorig jaar 6-0). De Engelsen zijn er tot de winsterstop niet bij en dan komen wel nog wat belangrijke wedstrijden tegen o.a. OR, Pinoké en Groningen.

 2. kritische noot

  Wat is er aan de hand bij ORO? Kan me nog een artikel herinneren dat ORO de top 4 gaat aanvallen. Verhaal om speelsters aan te trekken?
  Het lukt niet echt op het moment…… Verliezen van Groningen en Mop en in topwedstrijden net niet de punten kunnen pakken. Nog geen enkele aansluiting bij top 4. Wat is dat toch? Geen goede resultaten met een goede selectie? Is het seizoen nu al klaar in Eindhoven?

 3. Heb geduld met OR,

  Alhoewel het een grotendeels nogal overschatte selectie is, waarin ik onvoldoende groeipotentie zie, denk ik wel dat het beter kan dan dit.

 4. Met verstand van een goede sleeppush heb je nog geen verstand van hockey.
  Verkeerde selectie van speelsters en dus niet in staat ze te laten hockeyen. Ik denk niet dat dat nog wezenlijk beter gaat worden. Misschien volgend jaar, maar ik denk dat ze Siepman dan nog wel een jaar aan laten modderen met dit team.

 5. Wat een onzin:

  Siepman is een topcoach en er staan een aantal toptalenten in het veld. Hoezo geen groeipotentieel?
  Het is slechts een kwestie van tijd en dan doen ze mee om de play-offs.

 6. En deze winter eindelijk weer een Elfstedentocht……

 7. @mariel, een kwestie van tijd? dat wordt nu al jaren gezegd daar in Eindhoven. Uiteindelijk sta je waar je hoort.

Reageer

Contact Us