Uitslagen HK (D): Den Bosch naar play-offs, duur puntenverlies Laren

De strijd om de vierde plaats in de Hoofdklasse dames blijft spannend. Laren leed op de 17de speeldag duur puntenverlies in Vught tegen MOP (1-1). De Gooise ploeg raakte hierdoor de vierde plek kwijt aan Kampong dat met 4-2 won van Hurley. Met nog vijf wedstrijden te gaan hebben zowel Laren als Kampong 29 punten. Koploper Den Bosch pakte het eerste ticket voor de play-offs door promovendus Groningen met 2-1 te verslaan.

MOP-Laren 1-1

Laren blijft wisselvallig presteren. Voor de tweede maal op rij liet de Gooise ploeg punten liggen in een uitwedstrijd tegen een lager geklasseerde ploeg. Lukte het eerder niet om Groningen te verslaan (1-1) zondag bleef Laren steken op 1-1 tegen MOP. Janneke van de Venne zette in de eerste helft de nummer negen van de ranglijst op voorsprong, maar twee minuten later maakte Lieke van Wijk gelijk uit een strafcorner. Na rust werd er niet meer gescoord. Laren verspeelde door de remise de vierde plaats aan Kampong. MOP pakte na vijf nederlagen het eerste punt van 2017 en liep uit op nummer tien Groningen, dat verloor van Den Bosch.

Hurley-Kampong 2-4

Kampong profiteerde van het puntenverlies van Laren en nam de vierde plaats over van de Gooise ploeg. Beide ploegen hebben 29 punten, maar Kampong heeft één wedstrijd meer gewonnen dan Laren. De winst op Hurley kreeg pas in de slotfase gestalte. Tot acht minuten voor tijd stond de stand 1-1 op het bord. Kampong was na 19 minuten op voorsprong gekomen door een rake strafcorner van Nina Notman, maar vlak voor het rustsignaal maakte Denise Admiraal, eveneens uit een corner, de gelijkmaker. In de 62ste minuut zette Karlijn van der Linden Kampong opnieuw op voorsprong. Die marge werd vervolgens uitgebouwd via Sophie Bray en Georgina Oliva Isern, uit een strafbal, naar 1-4. In de slotminuut bepaalde Pamela Raaff uit een corner de eindstand op 2-4.

Groningen-Den Bosch 1-2

Met de kleine overwinning plaatste Den Bosch zich voor de play-offs. Pas in de tweede helft stelde de koploper de drie punten veilig. Groningen was in het eerste bedrijf op voorsprong gekomen door een doelpunt van Merle Brenkman. Na rust maakte Maartje Paumen uit een strafbal gelijk, waarna Sian Keil de landskampioen de zege bezorgde. Voor Groningen was de nederlaag extra zuur, want het zag MOP, dat negende staat, een punt uitlopen.

Pinoké-Oranje-Rood 0-5

Laura Nunnink had met drie goals een groot aandeel in de overwinning van Oranje-Rood op hekkensluiter Pinoké. Kyra Fortuin zette de Eindhovense ploeg in 18de minuut op voorsprong, een marge die nog voor het rustsignaal door Nunnink werd verdubbeld. Lange tijd bleef de 0-2 stand op het bord staan. In de slotfase liep Oranje-Rood verder uit dankzij opnieuw Nunnink en twee doelpunten van Yibbi Jansen. Door de overwinning mag Oranje-Rood blijven hopen op deelname aan de play-offs. Het verschil met de vierde plaats is vier punten.

Bloemendaal-Amsterdam 0-2

Na de 0-0 vorige week tegen Hurley liet Amsterdam zich dit keer niet verrassen. Het won met 2-0 van Bloemendaal. De eindstand stond al voor rust op het scorebord. Ellen Hoog opende de score, die tien minuten later werd verdubbeld door Ilse Kapelle. In de stand verandert er weinig voor beide ploegen. Amsterdam blijft derde en Bloemendaal elfde. De Damus behouden zes punten voorsprong op hekkensluiter Pinoké.

hdm-SCHC 0-3

SCHC boekte in Den Haag alweer de zevende zege op rij en voor de zesde maal op rij hield keepster Maddie Hinch de nul. De doelpunten vielen pas na rust. Ginella Zerbo zette SCHC op voorsprong, waarna in de slotfase Claire Verhage en Delfina Merino de eindstand bepaalden. SCHC had zich kunnen kwalificeren voor de play-offs, maar de concurrentie hielp niet mee.

Bekijk de stand van zaken in de Hoofdklasse heren en dames

Comments (12)

 1. En wederom wordt hdm zwaar benadeeld door de scheidsrechters. Scheidsrechters mogen fouten maken maar hoe vaak moeten sommigen wekelijks bewijzen dat ze het niveau domweg niet aan kunnen. Buiten vele andere fouten wordt het 1e doelpunt van SCHC onterecht goedgekeurd, anders eindigt deze wedstrijd gewoon in 0-0.

 2. Ik heb de beelden niet gezien dus kan er geen oordeel over geven.
  Maar dat HDM alleen maar verliest door de scheidsrechters vind ik onzin! Ze staan niet voor niets op de 7e plaats

 3. Beste Hoofd, er staat niet dat hdm alleen maar verliest door scheidsrechters, goed lezen dus.
  Of bedoel je dat een ploeg die in de middenmoot staat geen recht heeft op competente en neutrale scheidsrechters?
  Feit is dat dit hdm inmiddels 6 tot 8 punten heeft gekost dit seizoen en anders gewoon (op dit moment) op een play off plek had gestaan.

 4. I rest my case.. kijk even terug bij de discussie van vorige week. Werk in week uit dames drama. Bruining: opstappen! Jij bent verantwoordelijk voor dit wanbeleid.

 5. Redactie Hoofdklassehockey.nl

  Beste hockeyvrienden,

  De discussie over het niveau van de scheidsrechters is vorige week ook al gevoerd. Toen heeft ieder zijn punt gemaakt. Een herhaling van zetten lijkt mij overbodig.

  Met vriendelijke groet,
  Redactie Hoofdklassehockey.nl

 6. Gisteren was SCHC gewoon veel beter dan hdm. Cornerverhouding ruim in het voordeel van SCHC (hdm geen enkele corner gehaald) en qua kansen was dit ook zo. Bij de 1e goal was er inderdaad wat sprake van fysiek duel maar uiteindelijk heeft de beste ploeg gewoon gewonnen. Scheidsen waren ok. hdm best wel fysiek en kwam daar ook steeds mee weg.

 7. Was eigenlijk te danken aan de keepster van hdm dat het zo lang 0-0 bleef

 8. zijn kant

  Frans, leg uit wat je bedoelt. Alle drie SCHC-doelpunten vielen in de tweede helft aan de kant van de andere scheidsrechter (heer). De schuld geven aan de andere scheidsrechter (dame) komt vreemd over. Aan de drie doelpunten had zij part noch deel.

 9. hdm kalimero. Uithuilen en weer grote meiden worden.

 10. Heb net beelden van de wedstrijd gezien.. 1e goal idd ook mijn vraagtekens, maar de rest van het spel was SCHC gewoon verre weg beter. HDM had ook wel wat kansjes maar daar hadden ze beter gebruik van moeten maken.
  En als ik kijk naar het kwaliteits verschil bij elke kans die SCHC kreeg of waar er goals uit zijn gemaakt stonden alle spitsen zo vrij dat dat bijna niet mag op dit niveau, of te wel de scheidsrechters hebben hier niet gezorgd dat schc gewonnen heeft maar de verdediging van HDM zelf..

 11. Oranje Rood fan

  Oranje Rood moet nu een keer de play-offs gaan halen. Een investering in begeleiding en team. Hele jaar roepen ze “de top 4 aanvallen” en nu is de kans daar maar blijft het angstig stil.
  Als de druk erop komt of als je uitspreekt wat je wilt, lukt het bij ons niet de laatste jaren. Zal het nu wel eindelijk eens lukken? Ik en de hele club hopen het.

 12. @oranjeroodfan

  Ik ook, zou het leuk vinden dat de nummer 4 iemand anders gaat worden dan Laren! Ik vind dat zij het ook nog niet verdiend hebben! Wat gaat yibbi Jansen volgend jaar doen? Terug naar den Bosch en de plek van paumen overnemen ?

Reageer

Contact Us