Uitslagen HK (D): Den Bosch ruim langs Laren in topper

De topper tussen Den Bosch en Laren is gewonnen door de landskampioen. De Bossche ploeg was in eigen huis veel te sterk: 4-0. Drie clubs zijn na twee speeldagen nog zonder puntenverlies: SCHC, hdm en Oranje-Rood. SCHC nam de koppositie over van hdm op doelsaldo na de 6-1 zege op Pinoké.

Den Bosch-Laren 4-0

De topper tussen Den Bosch en Laren werd na rust beslist. Lange tijd hielden de ploegen elkaar in evenwicht, maar op slag van rust wist Lieke Hulsen Laren-keepster Joyce Sombroek te passeren: 1-0. Het was een terechte voorsprong voor de Bossche ploeg, dat genoeg kansen had maar er niet in slaagde om Sombroek te passeren. In de tweede helft tekende Hulsen ook voor de 2-0. In de daarop volgende acht minuten tilde Den Bosch de score naar 4-0, dankzij doelpunten van Lidewij Welten en een benutte strafcorner van Maartje Paumen.

SCHC-Pinoké 6-1

Met vijf treffers was Caia van Maasakker de speelster van het duel. Pinoké kwam nog wel op voorsprong door Dana Luijkx, maar met drie doelpunten in tien minuten draaide Van Maasakker de score om. Na rust was de strafcornerspecialiste opnieuw twee keer succesvol, waarna Xan de Waard met een velddoelpunt de eindstand op het bord zette. Na de eerdere 3-1 zege tegen Groningen gaat SCHC op doelsaldo aan de leiding in de Hoofdklasse.

hdm-MOP 3-1

Hdm boekte de tweede overwinning op rij. In eigen huis werd MOP met 3-1 verslagen. De ploeg uit Vught kwam nog wel op voorsprong. Nog voor het rustsignaal boog hdm de achterstand om in een voorsprong. Fay van der Elst tekende voor de gelijkmaker, waarna Pien Dicke haar ploeg met 2-1 naar de kleedkamer stuurde. In de tweede helft besliste Nina van der Marel het duel definitief: 3-1. Hdm verloor ondanks de zege de koppositie aan SCHC dat een beter doelsaldo heeft.

Kampong-Oranje-Rood 0-5

De eerste thuiswedstrijd van Kampong is geëindigd in een deceptie. Oranje-Rood verliet Utrecht met een ruime overwinning: 0-5. Bij rust leidde de Eindhovense formatie met 0-1 dankzij een treffer van Valerie Magis. Zij scoorde ook in de tweede helft net als Jill Boon en Yibbi Jansen, die net als Magis twee keer scoorde. Door de zege staat Oranje-Rood op een derde plaats.

Amsterdam-Groningen 2-0

Promovendus Groningen leed het tweede verlies op rij. Na de 3-1 nederlaag tegen SCHC boog de ploeg van coach Marc Materek voor een andere play-offkandidaat: Amsterdam. Het werd 2-0. Kelly Jonker opende binnen tien minuten de score en leek Groningen getrakteerd te worden op een grote nederlaag. Amsterdam slaagde er echter niet in om nog een keer in de eerste helft te scoren. Pas vijf minuten voor tijd gooide Sterre Deetman het duel definitief in het slot.

Bloemendaal-Hurley 2-4

Hurley-coach Jorge Nolte ging vandaag op bezoek bij zijn voormalige ploeg en nam de drie punten mee naar huis. Al snel zette Yentl Leemans de ploeg uit het Amsterdamse Bos op voorsprong, maar nog voor rust maakte Helen Richardson-Walsh gelijk. In de tweede helft was de Britse olympisch kampioene opnieuw trefzeker voor Bloemendaal. In de laatste tien minuten draaide Hurley de wedstrijd om. Maartje van der Vis bracht de ploegen op gelijke hoogte, waarna ze drie minuten later Hurley op voorsprong bracht. Leemans bepaalde met haar tweede doelpunt de eindstand op 2-4.

Reageer

Contact Us