Uitslagen HK (D): Eerste overwinning voor Groningen

Promovendus Groningen heeft zondag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In eigen huis werd Oranje-Rood met 4-2 verslagen. SCHC blijft winnen. Op ’t Kopje was de koploper met 4-0 te sterk voor Bloemendaal. De Bilthovense ploeg vormt na de vijfde speeldag samen met Den Bosch, Amsterdam en Laren de top vier.

Groningen-Oranje-Rood 4-2

De eerste drie punten voor Groningen zijn binnen. De promovendus won met 4-2 van Oranje-Rood. Pam van Asperen opende in de vijfde minuut de score. Negen minuten voor rust verdubbelde Van Asperen met haar tweede doelpunt de marge. Dat leek ook de ruststand te worden, maar vlak voor het rustsignaal tekende Hedi Koning voor de 3-0. Drie minuten in de tweede helft maakte Jorien Weremeus Buning er uit een strafcorner zelfs 4-0 van. De wedstrijd was beslist hoewel Oranje-Rood nog twee keer wist te scoren via Jill Boon en Valerie Magis. Het verlies betekende voor Oranje-Rood alweer de derde nederlaag in acht dagen en een zevende plaats op de ranglijst. Groningen staat tiende met vier uit vijf, op één punt achterstand op Kampong.

Bloemendaal-SCHC 0-4

En dat is nummer vijf. SCHC blijft ook na vijf duels in de Hoofdklasse zonder puntenverlies. De koploper trakteerde Bloemendaal op een 4-0 nederlaag. Caia van Maasakker zette de Bilthovense ploeg in de eerste helft op voorsprong uit een strafcorner. Deze stand bleef lange tijd op het bord staan. Pas na rust dwong SCHC Bloemendaal definitief op de knieën. Xan de Waard verdubbelde de voorsprong, waarna een minuut later Carlien Dirkse van den Heuvel scoorde. Het slotakkoord was voor Claire Verhage, die de eindstand op het bord zette. Na vijf wedstrijden staat Bloemendaal nog steeds op nul punten. De ploeg kon zondag geen beroep doen op de Britse olympisch kampioenen Kate en Helen Richardson-Walsh, die naar Engeland waren afgereisd.

hdm-Den Bosch 1-4

Hdm is er niet in geslaagd Den Bosch het vuur aan de schenen te leggen. De Haagse ploeg, die voorafgaand aan de vijfde speeldag op de derde plaats stond, incasseerde een 4-1 nederlaag. In de 21ste minuut zette Maartje Paumen de Bossche ploeg op voorsprong en vier minuten later maakte Maartje Krekelaar 0-2. Nog voor rust tekende Pien van As voor de aansluitingstreffer maar in de tweede helft slaagde hdm er niet in de gelijkmaker te produceren. Het was Den Bosch dat het duel in haar voordeel besliste dankzij goals van Lieke Hulsen en Lidewij Welten. Hdm zakte door de nederlaag naar de vijfde plaats. Den Bosch blijft tweede op twee punten van koploper SCHC.

Hurley-Amsterdam 2-4

Hurley houdt een bittere nasmaak over van het dubbelweekend. Vrijdag verloor de ploeg van Jorge Nolte van SCHC (2-0) en zondag ging Hurley in de Bosderby onderuit tegen Amsterdam: 2-4. Hierdoor zijn de dames naar een zesde plaats op ranglijst gezakt. Amsterdam kwam in de zesde minuut op voorsprong door Maria Verschoor. De marge werd nog voor rust verdubbeld door Charlotte Vega. De tweede helft was nog maar net begonnen of Kelly Jonker scoorde 0-3. Er leek voor Amsterdam geen vuiltje aan de lucht, maar Hurley knokte zich vervolgens terug naar 2-3 dankzij doelpunten van Hannah Lemmens en Maartje van der Vis. De spanning was terug in het duel, maar Vega maakte aan alle illusies van Hurley een eind met haar tweede goal van de wedstrijd.

Pinoké-Laren 2-3

De derde overwinning op rij betekent dat Laren op de vierde plaats in de Hoofdklasse staat. De Gooise ploeg scoorde al haar doelpunten in de eerste helft. Nadat Sierou Frankema de score had geopend, was Lieke van Wijk trefzeker uit een strafcorner. Frankema bepaalde daarna de ruststand op 0-3. In de tweede helft kwam Pinoké terug, maar de treffers van Frances Westenberg en Jet Zwolsman konden de vijfde nederlaag van de Steekneuzen niet voorkomen. Hierdoor blijft Pinoké hekkensluiter in de Hoofdklasse.

MOP-Kampong 3-2

Na drie nederlagen op rij kon MOP eindelijk weer eens een overwinning vieren. De zege kwam pas in de slotfase tot stand toen Colette de Beaumont twee minuten voor tijd de Vughtse ploeg de drie punten bezorgde. Dat was een domper voor Kampong dat twee keer op voorsprong kwam, maar deze ook twee keer uit handen gaf. Sophie Bray zette Kampong al vroeg op voorsprong, maar Kim van Roosmalen maakte gelijk. Nog voor het rustsignaal bracht Karlijn van der Linden de Utrechtse ploeg aan de leiding. In de tweede helft zorgde De Beaumont eerst voor de gelijkmaker, waarna haar tweede treffer het duel besliste. Kampong blijft door de nederlaag steken op een negende plaats. MOP is achtste.

Comments (18)

 1. Wat is er toch in Eindhoven aan de hand?
  Ik had gehoopt dat ze de aansluiting met de top konden maken onder leiding met Siepman.
  Dipje, hoop ik.

 2. Ja grappig, nog even en MOP gaat ze ook voorbij.

 3. Dames,

  Er is pas 20 % gespeeld!
  De meeste teams moeten duidelijk hun draai nog vinden. En het klassieke rijtje staat weer top 4……
  Van wat ik gezien heb, verwacht ik dat O-R de aansluiting in ieder geval dit jaar nog niet zal vinden. Als ik mijn geld moest inzetten op de volgorde O-R vs MOP, zet ik mijn geld op O-R boven MOP, maar die “strijd” lijkt inderdaad nog spannend te worden.

 4. Vorige week na het verlies tegen Den Bosch vertelde TdN in een interview met de NOS dat het spel beter zou zijn dan vorig jaar. Mede door toevoeging van twee Engelse internationals en één Oostenrijkse. Als je echter de keiharde cijfers bekijkt van vorig jaar en het jaar daarvoor bij de wedstrijden tegen de zelfde tegenstanders zeggen deze heel wat anders. De waarheid is dat Bloemendaal nu NUL punten heeft tegen vorig jaar tegen de zelfde tegenstanders 2 en het jaar daarvoor 4. Bij het doelsaldo is het niet veel anders nu -12, vorig jaar -14 en het jaar daarvoor -11. Mijn conclusie is dat Bloemendaal met TdN/Andre Morees aan het roer niet beter scoort dan de voorgaande twee jaren. Het spel is misschien wat verzorgder maar het gaat wel om de punten. Streven is dit jaar buiten de play-outs te blijven. Dat gaat op deze manier niet lukken. Ze staan nu al 4 punten achter op Groningen dat wel punten pakt.

 5. @OptKopje: was de volgorde precies hetzelfde vorig jaar? Want dat maakt ook wel een verschil.

 6. @Lynn

  Ik heb gekeken naar de wedstrijden tegen de zelfde tegenstanders als de eerste 5 wedstrijden dit jaar. Dat lijkt mij de beste vergelijking.

 7. Arbitragge

  Arbitrage bij hdm – Den Bosch was schandalig slecht. Strafcorners werden gegeven als rijpe appelen, een bal die 20 cm over de achterlijn is, voorafgaand aan een doelpunt wordt niet gezien. Een door 2 scheidsrechters aangegeven strafcorner wordt na protest van Paumen geannuleerd (wie is nu de baas), maar het meest schandalige is nog dat nadat een speelster buiten kennis op het veld ligt (en beide teams het spel staken gezien de ernst ipv de scheidsrechters), de fysiotherapeut letterlijk met twee handen uit het veld werd geduwd, omdat mevrouw nog geen teken heeft gegeven dat hij het veld mag betreden. De ego van mevrouw is belangrijker dan de gezondheid van een speler. Scheidsrechter mogen fouten maken, maar dit was een wanvertoning.

 8. Ik heb gisteren Bloemendaal-SCHC gezien en je kon zien dat de structuur weg was nu Kate en Helen niet mee speelden. Onzekerheid in de verdediging, onduidelijke coaching. Ik had ook het idee dat SCHC het allemaal wel geloofde en er niet vol voor ging. Dat belooft niet veel goeds voor de komende wedstrijden tot de winterstop die grotendeels ook zonder hun gespeeld moeten worden.

 9. @Arbitragge. De beelden vertellen dat de bal gewoon binnen was dus doelpunt. Je kunt het nummer van slachtofferhulp vinden op internet.

 10. Hoofdklasser

  Ik heb de wedstrijd van hdm den bosch niet gezien maar wel de beelden terug gezien. Inderdaad net voor het tweede het doelpunt is de bal over de achterlijn geweest. Is ook op een plek waar de scheidsrechters dit niet echt kunnen zien. Maar ik geloof niet dat hdm alleen verloren heeft van de scheidsrechters. Den Bosch is gewoon vele male sterker en dat zegt de uitslag ook wel

 11. Zou jij slachtoffer hulp niet zelf bellen voor een laserbehandeling aan je ogen? haha Gozer, deze bal is minimaal 15cm uit. Natuurlijk is Denbosch sterker, mag het even met het hoogste budget, beste corner en speelster ter wereld, dat doet helemaal niet ter zaken

 12. Los van het feit of die bal wel of niet uit was (lijkt overigens wel zo), is het toch algemeen bekend dat de betreffende scheidsrechter ALTIJD in het voordeel fluit van Den Bosch? Nu is HDM de dupe, maar ook op nog veel belangrijkere momenten zoals tijdens de play-offs floot zij altijd in het voordeel van Den Bosch en dan vooral in het voordeel van Paumen. De KNHB durft ook niet in te grijpen en zo kan deze dame elk jaar weer haar stempel op de competitie drukken.

  Wat wel opvallend is, is dat de de vrouwelijke topscheidsrechters die Nederland heeft, vrijwel nooit hoge wedstrijden fluiten in de dames Hoofdklasse. Je zou dus kunnen stellen dat degenen die de bond het beste vindt (waaronder deze scheidsrechter gezien de play-offs die zij altijd mag fluiten), naar internationale maatstaven niet de beste is. Kortom, de internationale bond valt het voortrekken van Paumen en kornuiten wel degelijk op.

 13. De bal is niet helemaal over de lijn. FYI mijn ogen zijn gelaserd. Volgens mij kennen jullie de regels niet. De scheidsrechter in ieder geval wel: Doelpunt.

 14. Ik zou echt je geld terugvragen. Zelfs de betreffende speelsters gaf na afloop toe dat de bal dik uit was.

 15. Calimero, het is wel opvallend dat iedereen ziet dat die bal uit is en jij niet?

  Ga je dan niet een beetje aan je zelf twijfelen?

 16. Ik twijfel niet. Ik kijk naar de feiten. Niets uit de beelden duid erop dat de bal in z’n geheel over de achterlijn is. Dat de betreffende speler iets na afloop toegeeft zegt mij niets. Spelers geven weleens vaker dingen toe.

 17. Positie camera is ook nog eens niet recht van boven, maar schuin er achter. Afijn, je bent blind. Einde discussie

 18. Precies!!

Reageer

Contact Us