Uitslagen HK (D): Eerste zege Bloemendaal, Oranje-Rood verrast Amsterdam opnieuw

De dames van Bloemendaal hebben zondag de eerste zege van het seizoen behaald. Op de twaalfde speeldag wonnen de Damus met 3-0 van MOP en namen hierdoor afscheid van de laatste positie op de ranglijst. Oranje-Rood verraste Amsterdam opnieuw. In het Wagener Stadion werd het 2-1 voor de Eindhovense ploeg.

Bloemendaal-MOP 3-0

De eerste overwinning van het seizoen is eindelijk binnen voor Bloemendaal. In eigen huis werd MOP met 3-0 verslagen. De doelpunten kwamen alle drie uit een strafcorner. Voor rust zette Kate Richardson-Walsh Bloemendaal op voorsprong. De Britse verdubbelde vervolgens de marge, waarna Josien Galama met een tip-in de drie punten voor de Damus definitief veiligstelde. Dankzij de zege doet Bloemendaal de laatste plaats in de Hoofdklasse over aan Pinoké, dat nu twee punten achterstand heeft op de nieuwe nummer elf.

Amsterdam-Oranje-Rood 1-2

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Amsterdam verslikt in Oranje-Rood. Op de eerste speeldag werd in Eindhoven met 1-0 verloren en zondag ging de ploeg in eigen huis met 2-1 onderuit. Amsterdam kwam al na drie minuten op voorsprong door een rake strafcorner van Julia Müller. Kyra Fortuin maakte een minuut later alweer gelijk en vlak voor rust nam Oranje-Rood aan de leiding. Jill Boon strafte een verdedigingsfout af van Kimberly Thompson. In de tweede helft slaagde Amsterdam er niet een valste start na de winterstop te voorkomen.

hdm-Pinoké 2-0

De nederlaag in Den Haag en de winst van concurrent Bloemendaal betekent dat Pinoké de nieuwe hekkensluiter is in de Hoofdklasse. Hdm, dat de eerste confrontatie met 4-0 had gewonnen, kwam na 28 minuten spelen op voorsprong door Nina van der Marel. Na rust verdubbelde Demi Lefranc deze marge en zette daarmee de eindstand op het bord. Pinoké is nu de enige ploeg die nog geen overwinning heeft behaald dit seizoen.

Den Bosch-Hurley 5-0

Den Bosch heeft de Hoofdklasse op een prima wijze hervat. De koploper won vrij gemakkelijk met 5-0 van Hurley, dat Den Bosch op de eerste speeldag nog op 1-1 had gehouden. Hurley hoopte op een herhaling van dit resultaat, maar de Bossche ploeg kende weinig problemen met de ploeg uit het Amsterdamse Bos. Bij rust leidde Den Bosch met 2-0 dankzij een rake push van Maartje Paumen en Lidewij Welten uit een cornervariant. In de tweede helft ging de landskampioen verder. Marlies Verbruggen, Frederique Matla en Marloes Keetels, de nieuwe aanvoerster van Oranje, bouwden de voorsprong uit naar 5-0. De nederlaag betekende dat Hurley zakte naar een achtste positie, maar de ploeg staat nog in punten gelijk met Oranje-Rood en hdm.

SCHC-Groningen 1-0

Groningen heeft niet kunnen profiteren van de nederlaag van MOP bij Bloemendaal. De promovendus had bij een overwinning de Vughtse ploeg kunnen passeren op de ranglijst. Echter, Groningen ging in Bilthoven onderuit tegen SCHC. De minieme nederlaag kreeg gestalte toen Xan de Waard twee minuten na rust de enige treffer van het duel maakte. SCHC bezet de tweede plaats in de Hoofdklasse en is drie punten los van Amsterdam, dat door de nederlaag tegen Oranje-Rood, derde is.

Comments (1)

  1. Leuk dat Bloemendaal eindelijk weer eens wint. Spel was redelijk maar MOP was dan ook wel erg slecht. Hebben geen kans afgedwongen. Vorig jaar werd er thuis met 3-1 gewonnen van MOP. Maar niet te vroeg juichen, de komende wedstrijden zijn lastig genoeg. Alleen tegen Hurley en HDM misschien kansen. Bij de andere wedstrijden moet het doel maar weer dicht gespijkerd worden. Pas op het eind van de competitie komen de “mindere” tegenstanders weer.

Reageer

Contact Us