Uitslagen HK (D): Groningen rekent af met MOP, SCHC wint topper

Groningen heeft goede zaken gedaan in de strijd om rechtstreekse handhaving. In het duel met directe concurrent MOP won de promovendus met liefst 5-1. Kampong liet duren punten liggen. Het verloor met 3-1 van hdm. SCHC was in de topper met Amsterdam met 2-0 te sterk.

MOP-Groningen 1-5

Groningen is MOP gepasseerd op de ranglijst. Met de 5-1 overwinning heeft de promovendus meteen een gat van drie punten geslagen met de ploeg uit Vught. Fieke Hoff zette Groningen op voorsprong, die nog voor rust werd verdubbeld door Hedi Koning. In de tweede helft liep de ploeg na het doelpunt van Pam van Asperen uit naar 5-0 via opnieuw Hedi Koning en Klaartje de Bruijn. Kim van Roosmalen deed in de slotminuut uit een strafcorner iets terug voor MOP, dat nu op een play-outplek staat.

SCHC-Amsterdam 2-0

In aanloop naar de play-offs heeft SCHC het zelfvertrouwen nog maar eens een boost gegeven. Na het gelijkspel tegen Den Bosch werd zaterdag Amsterdam met 2-0 verslagen. Beide treffers vielen na rust. Caia van Maasakker opende de score met een rake strafcorner. Acht minuten voor tijd gooide Ginella Zerbo het duel definitief op slot. Opvallend was dat SCHC opnieuw geen treffer incasseerde. Keepster Maddie Hinch heeft dit seizoen al elf keer de nul gehouden.

hdm-Kampong 3-1

In de strijd om de play-offs heeft Kampong dure punten verloren. In Den Haag ging de nummer vier op de ranglijst met 3-1 onderuit. Mila Muyselaar opende na 15 minuten spelen de score voor hdm. Vijf minuten later maakte Kiki van Wijk gelijk. In de tweede helft zette Fay van der Elst hdm opnieuw op voorsprong. Dit keer kwam het antwoord niet van Kampong. Het was Demi Lefranc die in de slotfase de eindstand op 3-1 bepaalde. Kampong zag door de nederlaag Laren in punten gelijk komen. De Utrechtse formatie staat nog steeds vierde, op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

Bloemendaal-Laren 1-3

Na twee wedstrijden pakte Laren weer eens de volle winst. Bloemendaal werd op ’t Kopje met 3-1 verslagen. Lieke van Wijk was met twee doelpunten belangrijk voor de Gooise ploeg, die nu in punten gelijk is gekomen met Kampong. Laurien Leurink maakte de andere Larense treffer en Melle Spruijt was trefzeker voor Bloemendaal. De nummer voorlaatst heeft met nog drie duels te gaan nog steeds vijf punten voorsprong op Pinoké.

Hurley-Oranje-Rood 0-5

Oranje-Rood blijft aanhaken in de strijd om een plek in de play-offs. In het Amsterdamse Bos werd Hurley met 5-0 verslagen. Opnieuw had Yibbi Jansen een groot aandeel in de overwinning van de Eindhovense ploeg. Ze scoorde liefst drie keer uit een strafcorner. De andere treffers kwamen op naam van Valerie Magis en Daphne van de Velden, die al in de openingsminuut scoorde. Oranje-Rood heeft nu een achterstand van één punt op Kampong en Laren.

Pinoké-Den Bosch 0-1

Voor Pinoké begint de situatie nijpend te worden. Met nog drie duels te gaan kijkt de hekkensluiter nog steeds tegen een achterstand van vijf punten op Bloemendaal aan. Degradatie naar de Overgangsklasse lijkt zo goed als zeker. Tegen koploper Den Bosch werd met 1-0 verloren, de 15de nederlaag van het seizoen. De enige treffer kwam op naam van Marlies Verbruggen.

Bekijk de stand van zaken in de Hoofdklasse heren en dames

Reageer

Contact Us