Uitslagen HK (D): Hurley pakt puntje op bezoek bij Amsterdam

Hurley heeft in de Bosderby tegen Amsterdam een puntje gepakt (0-0). Koploper Den Bosch bouwde de ongeslagen status dit seizoen uit naar 16 duels. Het won met 2-1 van hdm en Oranje-Rood haalde uit tegen Groningen. Het werd 6-1.

Den Bosch-hdm 2-1

Den Bosch moet nog een weekje wachten op plaatsing voor de play-offs. De overwinning van Kampong op MOP (4-0) gooide roet in het eten van de landskampioen, die met 2-1 won van hdm. Lidewij Welten zette de koploper van de Hoofdklasse op voorsprong en dat was ook de ruststand. In de tweede helft maakte Pien Dicke verrassend gelijk, maar drie minuten later benutte Maartje Paumen een strafcorner waardoor Den Bosch voor de dertigste maal op rij wist te winnen van hdm, dat naar de zevende plaats op de ranglijst zakte.

SCHC-Bloemendaal 2-0

SCHC besliste het duel met Bloemendaal vlak voor rust. Xan de Waard bracht met een tip-in uit een strafcorner de Bilthovense ploeg aan de leiding en twee minuten later verdubbelde Ginella Zerbo de voorsprong. De ruststand bleek ook de eindstand. Met alweer de 13de zege van het seizoen blijft SCHC stevig op de tweede plaats staan. Bovendien hield keepster Maddie Hinch voor de vijfde maal op rij de nul. Dat betekent dat SCHC in 2017 nog geen enkele competitietreffer heeft moeten incasseren. Bloemendaal blijft voorlaatste met zes punten voorsprong op Pinoké.

Amsterdam-Hurley 0-0

In de Bosderby kwamen Amsterdam en Hurley niet tot scoren. Het was voor Amsterdam de tweede doelpuntloze remise van het seizoen. Voor Hurley was het pas het tweede punt sinds de winterstop. De ploeg staat achtste op drie punten van hdm en vier op Oranje-Rood, dat op een zesde positie staat. Amsterdam blijft derde op de ranglijst.

Laren-Pinoké 1-0

Laren heeft haar dubbelweekend met het maximale aantal punten afgesloten. Na de 3-1 zege vrijdag op Kampong werd ook hekkensluiter Pinoké verslagen (1-0). De Gooise ploeg had het niet makkelijk met de Steekneuzen. De overwinning kwam pas ver in de tweede helft tot stand. Fabienne Roosen maakte zeven minuten voor tijd de winnende treffer. Met zes punten uit twee duels is Laren opgeklommen naar een vierde plaats en heeft het een voorsprong van twee punten op naaste concurrent Kampong, dat vijfde staat.

Kampong-MOP 4-0

Kampong blijft een plek in de play-offs in het vizier houden. Na de nederlaag vrijdag tegen Laren (1-3) had de Utrechtse formatie weinig moeite met MOP. Het werd 4-0. Na vijf minuten opende Sophie Bray de score, die vlak na rust werd verdubbeld door Lisette Korink. Bray zette met haar tweede treffer Kampong op 3-0, waarna Karlijn van der Linden de eindstand op het bord zette. Met nog zes duels op het programma heeft kampong twee punten achterstand op Laren, dat vierde staat.

Oranje-Rood-Groningen 6-1

Oranje-Rood revancheerde zich voor de 4-2 nederlaag eerder dit jaar in Groningen. Donja Zwinkels zette de Eindhovense ploeg aan de leiding. Laura Nunnink verdubbelde voor rust de marge. Na rust deed Willemijn Bos iets terug voor de promovendus, maar direct daarna tekende Jill Boon voor de 3-1. Daarna liep Oranje-Rood via Yibbi Jansen (2x) en Fiona Morgenstern uit naar 6-1. Voor Groningen was het een week na de 1-1 tegen Laren een teleurstellend resultaat. De promovendus blijft tiende en in punten gelijk met de nummer negen MOP, dat ook een nederlaag incasseerde. Oranje-Rood is de nieuwe nummer zes.

Reageer

Contact Us